O navă condusă de un comandant român de cursă lungă a salvat patru marinari în plină furtună în Golful Mexic

Nava “COSCO Malaysia”, la comanda căreia se află comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat patru marinari aflați pe un velier în Golful Mexic în timpul unei furtuni tropicale, scrie G4Media.

Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lora luat apă, iar US Coast Guard (Garda de Coastă din SUA) a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.

Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.

Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT), în timpul furtunii tropicale Sally.

US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Citeste si:
Proiectul care ajuta antreprenorii sa gaseasca inspiratie
Antreprenori anonimi,...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri