Cheltuielile militare la nivel mondial au înregistrat cea mai mare creștere într-un deceniu, în 2019, ajungând la 1,9 trilioane (1900 miliarde) de dolari, conform ultimului sondaj realizat de Institutul Suedez de Cercetare pentru Pace (SIPRI), marcând primul an în care două țări din Asia au fost între primele trei state cu cele mai mari cheltuieli militare.

Potrivit cercetătorilor, suma totală pentru 2019 reprezintă o creștere de 3,6% față de 2018 și cea mai mare creștere anuală a cheltuielilor începând din 2010, determinând cheltuielile militare să atingă cel mai înalt punct de la sfârșitul Războiului Rece, scrie G4Media.

”Cheltuielile militare globale au fost cu 7,2% mai mari în 2019 față de ​​2010, arătând o tendință de accelerare a creșterii lor în ultimii ani”, a declarat cercetătorul SIPRI, Dr. Nan Tian, ​​la lansarea noului raport. ”Acesta este cel mai înalt nivel al cheltuielilor de la criza financiară globală din 2008 și reprezintă, probabil, un vârf”, a mai adăugat el.

La nivel global, țările au cheltuit în total de 1,917 trilioane (1917 miliarde) de dolari în apărare în 2019, echivalând cu 2,2% din produsul intern brut global sau 249 dolari per cetățean.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri