Transportul public din Paris va fi rezervat la orele de vârf celor care trebuie să se deplaseze la muncă

Doar persoanele care vor prezenta dovada că trebuie să circule vor fi lăsate să folosească transportul public din Paris la orele de vârf, după relaxarea restricţiilor pe 11 mai, a anunţat ministrul francez al transporturilor Elisabeth Borne, informează dpa.

Autorităţile vor căuta să asigure transport public cât de mult posibil, pentru a reduce cererea, a spus Borne, scrie Agerpres.

Citiți și Funcționarea metroului după 15 mai: Timpii de aşteptare vor fi de la 2 – 3 minute, la 6 – 7 minute.

Călătorii vor trebui să aibă asupra loc o declaraţie de la angajatorul lor, care să arate necesitatea deplasării la locul de muncă la acea oră.

Oricine altcineva va călători la acele ore pentru alte motive esenţiale va trebui de asemenea să prezinte o dovadă în acest sens.

Citeste si:
Brașovul va avea încă 25 de troleibuze noi până la finalul anului
Brașovul va avea încă 25 de...

Amenzi de 135 de euro pentru cei care nu vor respecta restricţiile

De asemenea, vor exista amenzi de 135 de euro pentru cei care nu vor respecta restricţiile şi nu vor purta măşti, care vor fi obligatorii pentru pasagerii cu vârste de peste 11 ani, a mai spus Borne.

Citiți și Autoritățile din Paris fac benzi de biciclete temporare, ca o alternativă la metrou.

Premierul francez Edouard Philippe a declarat joi că Franţa va ridica gradual restricţiile începând de lunea viitoare, 11 mai, dar că unele restricţii vor rămâne în vigoare în regiunea Parisului, unde noul tip de coronavirus este încă activ.

De altfel, autorităţile franceze doresc să încurajeze cetăţenii să renunţe la maşini şi să facă naveta pe biciclete după ridicarea restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. Iniţiativa, propusă la sfârşitul lui aprilie de Ministerul Energiei şi Transporturilor, include construirea unor piste temporare de biciclete şi o subvenţie de 20 de milioane de euro pentru costurile lucrărilor de reparaţii.

Citeste si:
Lucrările de la Luvru, puse în pericol de încălzirea globală
Lucrările de la Luvru, puse...

Citiți și Măsuri luate în Italia pentru a asigura distanța în metrou între călători.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri