Germania: Majoritatea populației dorește ca măsurile de restricţie împotriva COVID-19 să fie menţinute

Mai mult de jumătate dintre germani vor ca actualele restricţii impuse pentru a limita răspândirea COVID-19 să fie menţinute, potrivit unui sondaj publicat astăzi.

Astfel, 56% dintre germanii chestionaţi au spus că sunt sceptici în ceea ce priveşte planurile de ridicare a restricţiilor, care au prevăzut interzicerea adunărilor publice şi suspendarea activităţii a numeroase întreprinderi, deşi anumite zone publice s-au redeschis gradual în ultimele săptămâni, potrivit Agerpres.

Potrivit sondajului, 40% au afirmat că ar dori o continuare a relaxării măsurilor în săptămânile următoare, în timp ce 3% au spus că "nu ştiu", iar 1% nu au dat niciun răspuns.

Cei care au afirmat că doresc continuarea ridicării restricţiilor s-au declarat susţinători ai Partidului Democraţilor Liberi (FDP, partid pro-business) sau formaţiunii de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Sondajul a fost realizat marţi şi miercuri în rândul a 1.034 de persoane de către institutul german Deutschland Trend, condus de postul public de televiziune ARD.

Citeste si:
Germania vrea să pună capăt comerţului cu carne ieftină
Germania vrea să pună capăt...

Sursa foto: chrisdorney / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO | Primul hotel PLACAT CU AUR s-a deschis
Setari Cookie-uri