Muzeul Luvru din Paris a anunţat vineri că intenţionează să-şi redeschidă porţile începând cu 6 iulie ca urmare a noilor măsuri anunţate joi de prim-ministrul francez Edouard Philippe privind relaxarea restricţiilor anti-COVID-19.

Într-un comunicat, reprezentanţii celui mai vizitat muzeu din Franţa precizează că un sistem de rezervare a biletelor şi de semnalizare va oferi vizitatorilor, cărora li se va solicita să poarte măşti şi să păstreze distanţa socială, ''condiţii de securitate maximală'' atunci când vor ajunge în perimetrul instituţiei, potrivit Agerpres.

''Chiar dacă descoperirea comorilor Luvrului a fost posibilă şi virtual în perioada izolării la domiciliu, nimic nu poate înlocui emoţia de a te afla în faţa unei opere de artă, acesta este motivul pentru care există muzee'', a precizat directorul Luvru, Jean-Luc Martinez.

În perioada 12 martie - 22 mai, pagina de internet a Muzeului Luvru a fost vizitată de 10,5 milioane de persoane, în comparaţie cu 14,1 milioane, numărul total de vizitatori înregistrat în întreg anul 2019. Numărul zilnic al vizitatorilor virtuali a crescut la circa 330.000, cu un vârf de 400.000, în comparaţie cu aproximativ 40.000 de vizitatori zilnici înainte de criza coronavirusului.

Reprezentanţii muzeului au precizat că Grădinile Tuileries, din faţa muzeului, se vor redeschide duminică, dar că jocurile colective şi adunările la care participă mai mult de zece persoane vor fi interzise. Atât muzeul, cât şi clădirile şi-au închis porţile la 13 martie.

Sursa foto: Iakov Filimonov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri