Noua Zeelandă a ridicat toate restricţiile naţionale instituite pentru a limita transmiterea noului coronavirus, după vindecarea ultimei persoane aflate în izolare, informează Agerpres.

Controalele la frontieră vor rămân în vigoare, dar măsurile de distanţare socială şi restricţiile vizând numărul de persoane care se pot reuni nu mai sunt necesare, a precizat prim-ministrul Jacinda Ardern.

„Suntem siguri cu privire la faptul că am eradicat pentru moment transmiterea virusului în Noua Zeelandă'', a declarat Ardern cu prilejul unui discurs televizat.

Noua Zeelandă, arhipelag în Pacificul de Sud cu o populaţie de cinci milioane de locuitori, a înregistrat 1.154 de cazuri confirmate şi 22 de decese cauzate de noul coronavirus.

Niciun caz nou de contaminare nu a fost înregistrat în ultimele 17 zile, iar de o săptămână, a existat un singur caz activ.

„Faptul de a nu mai avea niciun caz activ pentru prima dată din 28 februarie este cu siguranţă un reper important în periplul nostru, dar, aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, este necesar să menţinem vigilenţa în ceea cea priveşte COVID-19. Ultimul caz nu mai prezenta simptome de 48 de ore şi este considerat vindecat'', a precizat ministrul Sănătății.

Alerta sanitară, redusă la nivelul 1

Alerta sanitară a fost redusă la nivelul 1, pe o scară cu patru niveluri, ceea ce înseamnă că teatrele se vor putea redeschide, la fel şi discotecile, fără nicio restricţie în ceea ce priveşte numărul de clienţi.

Evenimentele sportive nu se vor mai desfăşura în absenţa spectatorilor, o măsură importantă pentru federaţia locală de rugby, care va putea organiza campionatul ''Super Rugby Aotearoa'' cu stadioanele pline.

Premierul a precizat că la nivelul 1 de alertă, economia funcţionează la 96% din capacitate, în comparaţie cu 63% în timpul alertei de nivel 4.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri