Un barbat din Noua Zeelanda a luat decizia de a renunta definitiv la locul sau de munca, pentru a putea sa joace Pokemon Go in regim ”full-time” (cu norma intreaga), informeaza bbc.com.

Tom Currie lucra ca barman intr-un restaurant dintr-o statiune estivala din regiunea Hibiscus Coast, in apropiere de orasul Auckland, dar a decis sa isi prezinte demisia, pentru a putea sa caute ”cu norma intreaga” creaturile digitale din jocul Pokemon Go pe care l-a instalat recent pe telefonul lui mobil, arata News.ro. El spune ca se bazeaza pe prieteni si familie pentru a-l sprijini financiar, insa recunoaste ca parintii lui sunt ”putin cam suparati”.

”Atunci cand mi-am dat demisia, nu i-am spus managerului meu ca voi pleca in lume pentru a vana Pokemoni”, a declarat el pentru editorii rubricii Newsbeat de pe site-ul bbc.com. ”Dar, dupa ce povestea mea a fost preluata de presa, i-am telefonat din curtoazie pentru a-i prezenta situatia, in cazul in care va fi contactat de jurnalisti. Am primit un raspuns minunat din partea lui: «Foarte bine pentru tine, Tom. E cu adevarat amuzant. Sper ca totul este OK. Sa te distrezi cat mai bine in calatoria ta cautand Pokemoni!». Iar tatal meu mi-a trimis un SMS in care mi-a spus ca a stiut dintotdeauna ca voi deveni celebru”, a dezvaluit Tom Currie.

A prins 91 dintre cei 151 de Pokemoni disponibili

De la inceputul calatoriei sale, Tom Currie spune ca a prins 91 dintre cei 151 de Pokemoni disponibili in acest joc pentru dispozitive mobile. De asemenea, tanarul din Noua Zeelanda afirma ca voiajul sau reprezinta cea mai buna parte din experienta generata de jocul ”Pokemon Go” si ca acest lucru nu se compara cu mersul in fiecare zi la lucru.

”Am ocazia de a merge peste tot si de a explora orase in care nu am fost niciodata. M-am intalnit cu foarte multi oameni, turisti care calatoresc in tara noastra si cu alti antrenori de Pokemoni la o serie de intruniri mici (alteori mari) publice. Cand tu si prietenii tai trebuie sa mergi, fizic, la o plimbare sau o alergare pentru a prinde un Pokemon rar, in zona in care te afli, si reusesti sa il prinzi, simti ca ai atins un punct culminant”, a adaugat el.

Tom Currie spune ca a inceput sa fie recunoscut in Noua zeelanda dupa ce mai multe site-uri si ziare i-au publicat povestea. De asemenea, tot mai multi oameni din lumea intreaga intra in legatura cu el pe retelele de socializare pentru a-i ura succes in aceasta aventura.

”Am fost contactat de alti antrenori de Pokemoni care m-au recunoscut si care voiau sa stea de vorba cu mine. Alti oameni mi-au cerut sa se fotografieze alaturi de mine, iar unul dintre ei chiar mi-a spus ca sunt «eroul lui» datorita a ceea ce fac. Am primit mesaje pe Facebook din lumea intreaga, mesaje de sprijin din Statele Unite, Irlanda, Canada, India si Nepal. Povestea mea a devenit globala, asadar, fara niciun dubiu, voi primi tot mai multe mesaje pe e-mail de la fani”, a dezvaluit tanarul neozeelandez.

Pokemon Go a generat o veritabila frenezie pe plan mondial

Tom Currie spune ca isi va cauta un nou loc de munca dupa ce aventura sa cu Pokemoni se va incheia. ”Atunci cand calatoria mea se va incheia si ma voi intoarce in Auckland, imi voi cauta de lucru si voi munci pentru a-mi deschide o afacere proprie. Si, bineinteles, voi continua sa vanez Pokemoni”, a adaugat el. Pokémon Go, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo in domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabila frenezie pe plan mondial in randul posesorilor de tablete si smartphone-uri, bucurandu-se, la doar cateva zile dupa lansare, de un succes fenomenal.

Acest joc video poate fi descarcat gratuit pe dispozitivele mobile care functioneaza cu sistemele de operare Android si iOS. Jocul, care combina franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentata, permite jucatorilor sa se plimbe in vecinatati cunoscute in viata reala, cautand in acelasi timp personaje din jocul ”Pokémon”, pe ecranele smartphone-urilor.

Potrivit site-ului vox.com, jocul Pokémon Go utilizeaza GPS-ul si ora afisata de telefonul mobil pentru a detecta locul si momentul in care utilizatorii se afla in joc si genereaza personaje din jocul ”Pokemon” care ”apar” in jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca acestia sa incerce sa ii prinda. Pe masura ce utilizatorul se misca, mai multe tipuri de Pokémoni apar in jurul lui, in functie de locul si momentul in care acesta se afla. Jocul ii incurajeaza pe utilizatori sa se deplaseze si sa calatoreasca in lumea reala pentru a prinde ”Pokemonii” din joc. Aceasta combinatie dintre un joc si lumea reala cu care interactioneaza este cunoscuta sub numele de ”realitate augmentata”.

In apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeste o notificare si camera foto a acestuia se declanseaza, facand sa apara un ”monstru” in cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-si fotografia ”captura” acolo unde a gasit-o.

Jocul ”Pokémon Go” se desfasoara intr-un univers populat cu creaturi exotice si puternice - acestea pot sa semene cu sobolani, serpi, dragoni, dinozauri, pasari, oua, copaci si chiar sabii. In acel univers, oamenii, denumiti ”antrenori”, calatoresc in jurul globului pentru a imblanzi acele creaturi si, intr-o maniera care genereaza intrebari etice, le folosesc punandu-le sa lupte unele impotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie in Statele Unite, Australia si Noua Zeelanda, jocul ”Pokémon Go” a atras intr-o singura zi mai multi utilizatori in Statele Unite decat reteaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodata, rata zilnica a utilizatorilor activi este aproape egala cu cea a retelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat in medie 43 de minute pe zi, mult decat WhatsApp sau Instagram.

Wachiwit / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri