Israel: Cercetătorii au produs dezinfectaţi medicali din deşeuri agricole

O echipă de oameni de ştiinţă din Israel a reuşit să genereze etanol din deşeuri agricole pentru producţia de dezinfectanţi în contextul pandemiei de COVID-19, a anunţat Universitatea din Tel Aviv (TAU), citată de Xinhua.

Etanolul, cunoscut şi sub numele de alcool, este cel mai comun dezinfectant şi este folosit pentru realizarea de produse de igienizare utilizate în mod obişnuit, precum soluţiile dezinfectate lichide sau sub formă de gel, scrie Agerpres.

Într-un studiu finanţat de Ministerul Ştiinţei din Israel, cercetătorii de la TAU şi Universitatea din Haifa au obţinut etanol dintr-o diversitate de tipuri de deşeuri agricole, precum iarba rezultată după tundere, paie sau resturi de hârtie, prin tratare cu ozon.

Metoda se bazează pe o tehnologie inovativă, ce permite oxidarea şi descompunerea ligninei, unul dintre componentele din deşeuri. Acesta este un compus polimeric ce inhibă procesul de transformare a deşeurilor în etanol.

Prin această metodă se doreşte rezolvarea penuriei de dezinfectanţi din Israel, provocată de dificultatea de a importa alcool pentru dezinfectanţi în contextul pandemiei provocată de coronavirus.

Citeste si:
Israelul va emite paşapoarte ''verzi'' pentru cei vaccinaţi...
Israelul va emite paşapoarte...

Conform cercetătorilor, noua metodă bazată pe ozon este simplă, necostisitoare şi curată deoarece nu necesită utilizarea unor substanţe periculoase.

''Prin această metodă, fermierii nu trebuie să ardă deşeurile agricole. De asemenea, oferă beneficii pentru mediu şi sociale comunităţii şi, cel mai important, va proteja sănătatea publică de pandemii'', au concluzionat cercetătorii.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri