În ultimele săptămâni turismul s-a redus în mare parte la reprogramarea planurilor de vacanță și amânarea lor pentru perioada de vară și toamnă. Milioane de oameni din toată lumea sunt în izolare la domiciliu, impusă sau recomandată. Chiar dacă este imposibil să călătorim acum, Ministerul Turismului din Israel a realizat o listă cu tururi virtuale din Israel. Astfel, portul Jaffa, deșertul Negev, Piața Carmel din Tel Aviv și chiar Mormântul Sfânt pot fi vizitate chiar de acasă.

  1. Ierusalim

Turul în Ierusalim pornește cu o panoramă a orașului, văzută de pe Zidul de Vest sau Zidul Plângerii. Ulterior, privitorul este purtat printre enoriași la Biserica Sfântului Mormânt, unde se pot vedea atât exteriorul, cât și interiorul. În timpul turului, pot fi vizitate și Mormântul Sfânt, moscheea Al-Aqsa, dar și priveliștea de pe Muntele Măslinilor. Privitorul ajunge în piețele pline de culoare ale orașului și se poate bucura de numeroasele panorame din tur.

Turul este disponibil aici!

  1. Piața Carmel, Tel Aviv

După Ierusalim, următorul tur virtual este cel în Piața Carmel din Tel Aviv. Este cea mai mare piață din Tel Aviv, un loc în care se poate găsi orice, de la fructe proaspete, până la bijuterii. În acest tur virtual simplificat, privitorii primesc o mostră din ceea ce înseamnă Piața Carmel: culoare, diversitate, aglomerație și mulți turiști.

Citeste si:
S-a redeschis unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult...
Unul dintre cele mai...

  1. Cetatea Jaffa

Situat pe un deal cu vedere la Marea Mediterană, în partea de sud a Tel-Avivului, Jaffa a fost centrul evenimentelor istorice de mii de ani. Încă un port activ astăzi, Jaffa este un loc perfect pentru explorat. În acest oraș turiștii se rătăcesc prin galerii de artă, buticuri, piețe, dar pot face și o plimbare prin port, privind Marea Mediterană. Ultima activitate din listă o puteți face și în acest tur virtual.

  1. Deșertul Negev

Deșertul Negev ocupă mai bine de jumătate din suprafața totală a Israelului. În acest scurt tur virtual este prezentată o panoramă a peisajului natural din acest deșert. Aproape că se poate simți pe propria piele căldura din imagine. Chiar dacă este un loc deosebit de călduros, aici nu se întâlnesc dune de nisip ca în Sahara, ci dimpotrivă: Negev este evidențiat de peisaje remarcabile, cascade, peșteri, situri arheologice, orașe, cratere și o istorie bogată.

Citeste si:
Monumentul din Romania care vrea sa castige turisti prin tur virtual
Castelul Huniazilor, primul...

  1. Eilat

Eilat Marina este punctul de plecare pentru multe dintre activitățile nautice ale orașului. Marina oferă docuri pentru o varietate de companii comerciale de navigație, care oferă tururi private la Marea Roșie, bărci pentru petreceri de grup, dar și excursii pentru turiști. Intrați pe acest tur virtual și puteți surprinde o mică panoramă a marinei.

Citeste si:
Blue Air va relua zborurile la începutul lunii iulie.În ce condiții...
Blue Air va relua zborurile...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Tătaru: Spitalele vor relua activitatea non-covid; pandemia e controlabilă acum
Setari Cookie-uri