Reprezentanța diplomatică a statului Barbados va fi construită în Decentraland, o lume virtuală, sau un metavers, care poate fi accesat de computer printr-o cască pentru realitate virtuală (virtual reality headset), notează agenția Bloomberg.

Un lot de imobiliare virtuale din Decentraland s-a vândut recent pentru suma de 2,43 milioane de dolari. Gucci, Christian Dior și Ralph Lauren își vând produsele de îmbrăcăminte în lumi 3D.

Citește și: Fost finanțator Facebook: Nu ar trebui permisă crearea Metaversului și lăsarea sa pe mâinile lui Zuckerberg

De asemenea, compania Grayscale, care se ocupă cu managementul activelor crypto estimează că Metaversul este „o oportunitate care poate aduce venituri de un trilion de dolari (1.000 de miliarde)”.

Astfel că un cartier de ambasade pare inevitabil, potrivit lui Gabriel Abed, cel aflat în spatele inițiativei pentru diplomație digitală a statului Barbados, o țară insulară din Antile, în regiunea caraibeană.

Asta va schimba felul în care lumea funcționează. Ambasada este un lucru mic. Ceea ce este mare aici este ceea ce pot face guvernele împreună atunci când pământul nu mai are limitările fizice tradiționale, iar aceste mărginiri nu mai fac parte din ecuație

Gabriel Abed, diplomat al statului Barbados

Chiar înainte ca Facebook să își schimbe numele în Meta (ceea ce a făcut în luna octombrie a acestui an), așa-numitul Metavers creștea cu rapiditate.

Citește și: Ce s-ar putea întâmpla cu angajații Facebook după rebranduirea companiei în „Meta”

În linii mari, un metavers este un spațiu imersiv online în care oamenii pot să interacționeze în timp real printr-un avatar (imagine virtuală care reprezintă persoana unui utilizator).

Descentraland permite celor care intră în spațiul său să cumpere și să vândă produse artistice digitale, precum și „terenuri” virtuale, dar și să participe la festivale virtuale de muzică interpretată în lumea reală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri