În prezent, Roxana este CEO al propriei școli și francizata proiectului educațional internațional Algorithmics. Pe vremuri, ea își schimbase deja de câteva ori drumul vieții - de la lucrul pe nave de croazieră și ca asistent personal al Prințului Coroanei Saudite la construirea unei familii.

Drumul ei către antreprenoriat și fondarea unei școli de programare demonstrează că, chiar și fără experiență anterioară în domeniul IT sau în afaceri, este posibil de obținut rezultate remarcabile. În opinia Roxanei, cel mai important aspect este motivația puternică și dorința de a aduce beneficii maxime. Inspirația reală și dragostea pentru ceea ce faci distrug orice bariere.

Începerea Afacerii Fără Experiență

La început, Roxana a lucrat timp de 15 ani pe nave de croazieră, după care s-a mutat să lucreze pe iahtul privat al Sheikh-ului din Dubai. În cele din urmă, a devenit asistenta personală a Prințului Coroanei din Arabia Saudită. Viața în apartamente luxoase, călătoriile prin lume și întâlnirile personale cu șefii diferitelor țări - toate acestea au devenit viața ei de zi cu zi. Cu toate acestea, soarta a avut o nouă întorsătură pentru ea.

În timpul vacanței în România, Roxana și-a întâlnit viitorul soț, s-a îndrăgostit și a devenit mamă. Acest eveniment i-a schimbat prioritățile, astfel că a decis să pună capăt carierei și să se dedice familiei. În același timp, și-a păstrat dorința de autorealizare și pasiunea de a face ceva în beneficiul societății și al copiilor. De aceea, Roxana a decis să caute noi oportunități.

Inițial, ea plănuia să deschidă o grădiniță sau o școală de matematică. Ideea de a-și deschide propria școală de programare a apărut atunci când Roxana a descoperit Algorithmics - un mare brand internațional cu cursuri pentru copii de toate vârstele. Potențialul și perspectivele acestei afaceri au inspirat-o și a decis să își înființeze propria școală.

A durat 1 lună pentru a se pregăti de inaugurarea școlii. Una dintre cele mai dificile etape a fost găsirea unor cadre didactice calificate. În calitate de mamă, Roxana și-a dat seama de valoarea profesorilor capabili să se înțeleagă cu copiii și să le explice lucruri complexe într-un mod accesibil. Datorită sprijinului mentorilor Algorithmics, ea a reușit să găsească astfel de specialiști.

Explorând Noi Oportunități

Din ziua deschiderii și până în prezent, Roxana a administrat și a gestionat școala, practic, de una singură - se ocupa de social media, de probleme organizatorice și de vânzări.
Dimineața și la prânz, are grijă de copii, iar după-amiaza se dedică afacerii sale din domeniul educației. Deși nu a avut nicio experiență anterioară în managementul școlii, marketing sau IT, a obținut un succes semnificativ și a devenit unul dintre partenerii Algorithmica cu cea mai rapidă dezvoltare în România. Acum se află pe locul doi în România după numărul de copii din școala ei.

Pentru Roxana acest lucru reprezintă doar începutul. Ea a atins nivelul necesar și intenționează să delege unele responsabilități angajaților și să deschidă un al doilea sediu în Brașov, având în vedere potențialul de creștere.

Necesitatea Școlilor Noi în România

Povestea Roxanei demonstrează că, dacă aveți dorință, orice este posibil, chiar și înființarea unei școli în orașul dvs. Pentru asta, nu este absolut necesar să aveți experiență în afaceri sau în învățământ. Opțional, puteți cere ajutorul Algorithmics - compania vă va oferi sprijin complet la fiecare etapă a înființării și vă va oferi acces la toate cursurile educaționale și la platforma de învățământ. De asemenea, vă va îndruma cum să atrageți noi studenți și să găsiți cadre didactice calificate.

În prezent, Algorithmics este prezentă în 90 de țări din întreaga lume și are peste 500 de parteneri, dintre care 15 în România. Pe viitor, aceștia intenționează să înființeze mai bine de 30 de școli în România până în 2024.

La momentul actual, țara se confruntă cu o cerere acută a instituțiilor de învățământ moderne care să pregătească tânăra generație în domeniul IT, design, etc. Școlile educaționale obișnuite nu fac față acestei cereri, ceea ce creează o oportunitate pentru școlile private. Nu sunt chiar foarte multe în zilele noastre, ceea ce înseamnă că există o șansă reală de a transforma visele în realitate și nu doar de a începe propria afacere, ci și de a aduce beneficii orașului și țării dumneavoastră.

Sursa foto: algorithmicschool.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri