Peugeot a integrat inteligența artificială ChatGPT ca serviciu pentru clienții săi. Integrat în sistemul de infotainment i-Cockpit și activat prin intermediul asistentului vocal „OK PEUGEOT”. ChatGPT nu va fi, însă, disponibil în România prea curând, francezii anunțând că va introduce funcția mai întâi în Europa de Vest.

Inteligența artificială generativă ChatGPT, care este o abreviere de la „Chat Generative Pre-trained Transformer”, este o tehnologie dezvoltată de OpenAI. Această tehnologie a învățat dintr-o cantitate uriașă de date, ca să ofere utilizatorilor săi răspunsuri complexe, precise și concise - întregul proces fiind și rodul multor controverse. Integrat în ecranul tactil al Peugeot i-Cockpit, acest text este prezentat într-un mod simplu prin intermediul asistentului vocal de la bord.

ChatGPT este capabil să răspundă la o gamă largă de întrebări, de la cele mai simple la cele mai complexe, și se poate angaja într-o conversație. De exemplu, dacă ajungi într-un oraș, îi poți cere să indice monumentele pe care să le vizitezi, să-ți spună istoria acestor locuri și apoi, dacă dorești, sistemul de navigație al mașinii te va ghida chiar până acolo, se arată în comunicatul Peugeot.

Interiorul lui Peugeot 408. Sursă foto: Peugeot

Pe ce modele va fi disponibil ChatGPT

Peugeot introduce ChatGPT în i-Cockpit pentru toate modelele sale de ultimă generație echipate cu navigație conectată. Printre modelele eligibile se numără: 208, 2008, 308, 308SW, 408, 508, 508 SW, E-3008, E-RIFTER, E-TRAVELLER, E-Partner, E-Expert și, în curând, Noul E-5008. Toți clienții Peugeot cu modele eligibile pot activa ChatGPT prin intermediul Magazinului de servicii al mărcii. Introducerea inteligenței artificiale generative face obiectul unei faze pilot care permite activarea și utilizarea gratuită a sistemului pentru o perioadă de 6 luni. Inițial rezervată primilor 5.000 de clienți, această ofertă a fost extinsă la 10.000 de clienți în urma unei rate de abonare care a depășit 50% în doar câteva zile.

În urma acestei etape, Peugeot va ține cont de feedback-ul utilizatorilor pentru a implementa ChatGPT pentru toți clienții care dețin un vehicul conectat eligibil. În această fază, ChatGPT va fi oferit clienților Peugeot, în limba lor, în Franța, Germania, Spania, Italia și Marea Britanie.

Sursa foto: Peugeot

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri