Datele preliminare arată că Dacia Sandero ar putea fi cea mai vândută mașină din luna ianuarie, cel mai apropiat rival fiind Volkswagen Golf. Atât grupul german care comercializează cunoscutul hatchback, cât și Stellantis, au câștigat teren pe fondul comenzilor mai vechi ce sunt satisfăcute abia acum. Per total, numărul livrărilor de mașini noi la nivel european a crescut cu 11% în prima lună a anului, menționează Automotive News.

Dacia ar putea să fie, pentru a treia oară în istoria sa, cea mai populară din Europa în luna ianuarie prin modelul său cel mai căutat. Datele care reprezintă 95% din totalul vânzărilor în UE, dar și Marea Britanie și statele ce formează EFTA poziționează Sandero pe un loc 1 provizoriu cu 23.696 unități vândute față de 17.247 de bucăți pentru Golf. Asta se traduce printr-o creștere a vânzărilor cu 12% pentru Sandero, respectiv cu 50% pentru Golf. Cun vânzări de 15.833 de unități (o creștere de 18%), Peugeot-ul 208 completează podiumul preliminar.

Tesla Model Y, cea mai vândută mașină pe Bătrânul continent anul trecut, a început anul cu stângul. Crossoverul electric american este pe locul 19 în top cu doar 10.901 mașini vândute, dar această situație nu este nemaivăzută. De fapt, Tesla a mai început și alți ani ceva mai molcom, iar vânzările ceva mai scăzute de la începutul anului ar putea să fie motivate și de situația complicată dintre Tesla și docherii din țările scandinave care blochează descărcările navelor care aduc mașinile lui Elon Musk.

Tesla Model Y a început mai greu anul 2024, în Europa. Sursă foto: Tesla

Pe procente, însă, Tesla stă foarte bine. În plus, modelele sale „de consum”, adică Model Y și Model 3 au dominat clasamentul EV-urilor. Concret, vânzările pentru Model Y au sărit cu 48%, iar în cazul lui Model 3, care este pe revenire, creșterea a fost de 300% m-o-m. Cifrele Dataforce arată că, de exemplu, sunt lupte strânse pentru locurile 7 și 9 în top (Volkswagen T-Roc, fost best-seller în vara anului trecut, se luptă cu Peugeot 2008), iar Toyota are șase mașini în top 50, cel mai popular model al niponilor fiind Yaris Cross.

Sursa foto: Dacia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri