Grupul E.ON adaugă un angajat digital special în forţa de muncă, respectiv inteligenţa artificială "E.ON GPT", care va sprijini implementarea tranziţiei energetice, se arată într-un comunicat al companiei, preluat de Agerpres.

"Într-un mediu intern care respectă regulile companiei privind protecţia datelor, IT şi securitate cibernetică, toţi cei 74.000 de angajaţi E.ON pot accesa acum funcţiile şi cunoştinţele specifice domeniului energetic ale noului coleg AI. De exemplu, E.ON GPT oferă suport în activităţile de cercetare şi procesare de text şi devine un partener virtual pentru angajaţi în probleme legate de energie", se spune în document.

Inteligenţa artificială se bazează pe tehnologia GPT3.5 a OpenAI şi este operată într-un cloud. O echipă de ingineri şi oameni de ştiinţă a datelor din cadrul E.ON a dezvoltat asistentul intern de inteligenţă artificială într-un timp foarte scurt.

"Inteligenţa artificială generativă este o tehnologie care ne schimbă deja viaţa, munca şi care va declanşa şi mai multe schimbări în viitor. AI-ul generativ joacă, de asemenea, un rol important şi pentru noi, la E.ON. Dacă înţelegem cum putem utiliza tehnologia şi care îi sunt riscurile, vom avea oportunitatea de a îndeplini mai multe sarcini legate de tranziţia energetică. Propria noastră soluţie E.ON GPT intră acum în funcţiune şi le oferă angajaţilor noştri posibilitatea de a interacţiona cât mai mult cu AI-ul generativ într-un spaţiu de date sigur pentru E.ON, pentru a învăţa şi, totodată, pentru a rezolva probleme", a declarat Victoria Ossadnik, membru în Consiliul de Administraţie al E.ON, responsabilă pentru digitalizare şi inovare.

Pentru a le permite angajaţilor să folosească software-ul cât mai bine, compania a iniţiat propriul program de instruire, cum ar fi o serie de videoclipuri în care experţii interni în inteligenţă artificială împărtăşesc sfaturi şi trucuri.

În plus, se răspunde la întrebări specifice şi se oferă asistenţă în cadrul unor sesiuni interactive de întrebări şi răspunsuri.

"În calitate de asistent AI generativ, voi putea răspunde la întrebările colegilor mei umani şi le voi putea oferi soluţii în orice moment. Am cunoştinţe aprofundate despre industria energetică şi pot colecta şi furniza date despre sursele de energie regenerabilă, eficienţa energetică şi practicile sustenabile. Răspunsurile mele sunt consecvente şi de înaltă calitate şi învăţ în mod constant. Acest lucru contribuie la creşterea productivităţii, la îmbunătăţirea satisfacţiei angajaţilor şi la o colaborare mai puternică în cadrul companiei", a transmis E.ON GPT, consultant virtual pentru toţi angajaţii.

Compania mai notează că "unele părţi din acest comunicat de presă au fost redactate cu ajutorul inteligenţei artificiale".

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri