Prețurile pentru locuințe noi a crescut treptat în ultimii ani, sfidând crizele, războaiele și puterea de cumpărare a posibililor cumpărător. Așezându-se la limita dintre utopie și farsă, un cetățean american încearcă să vândă un zid de cărămidă contra sumei aparent modice de 50.000 de dolari clamând „posibilități nelimitate” de dezvoltare a construcției aflată într-un cartier scump din Washington D.C., unde o casă costă milioane bune de dolari.

Mărul discordiei dintre Allan Berger, un american în vârstă de 64 de ani, și Daniela Walls, peretele se află în Georgetown și i-a „adus” deja lui Berger amenzi în valoare de peste 1.500 de dolari, amenzi pe care acesta le contestă. Zidul de cărămidă, descris de un agent imobiliar angajat de Berger ca fiind „gata să se dărâme” este, într-o mostră de ironie, lipit de casa lui Walls, iar aceasta susține că starea peretelui deținut de Berger îi pune proprietatea în pericol.

Povestea zidului începe încă din anii '60 când cineva l-a cumpărat în cadrul unei licitații contra sumei de 2,14 dolari. Conform informațiilor strânse de Washington Post, Martin Berger, tatăl lui Allan, a cumpărat apoi acest zid în 1992. „Și-a dorit să poată să spună că și el deține o proprietate în Georgetown”, a explicat Allan, deși nici nu este clar din ce clădire făcea cândva parte respectivul perete aflat într-o zonă în care locuințele se vând cu prețuri care sar cu ușurință de 3,3 milioane de dolari.

Statistic: Average sales price of new homes sold in the United States from 1965 to 2022 (in 1,000 U.S. dollars) | Statista
Find more statistics at Statista

Problemele au început atunci când Walls, care și-a achiziționat locuința în 2019, a realizat că există infiltrații chiar pe peretele lipit de construcția deținută de Berger, care nu fusese întreținută în vreun fel de zeci de ani. Aceste probleme ar fi pus în pericol casa lui Walls, iar autoritățile au reacționat, Departamentul pentru Clădiri din District of Columbia l-a amendat în două rânduri pe Berger pentru neglijența de care a dat dovadă, dar acesta a contestat deciziile și se pregătește de o audiere programată pentru luna septembrie.

Între timp, același Departament i-a cerut cetățeanului cu peretele să realizeze o expertiză prin care să se determine rezistența structurii, totul în termen de 30 de zile. Berger consideră că amenzile sunt un atac din partea lui Walls - care nu deține peretele cu pricina. În acest sens, avocatul angajat de Walls i-a făcut o ofertă lui Berger pentru a cumpăra peretele, dar suma de 600 de dolari care a fost pusă pe masă l-a lăsat rece pe acesta. „Atunci m-am gândit că aș putea cere pe zid 50.000 de dolari, dar nu mi-am făcut temele, n-am cercetat nimic, a fost o decizie de moment”, a explicat acesta.

Când e zid lângă zid

Walls susține că nu are de unde să scoată, peste noapte, 50.000 de dolari pentru a pune mâna pe bucata de perete care-i lipsește și care-i pune în pericol casa în care-și crește copilul. Pe lângă această sumă care este similară cu prețul mediu al unei mașini noi în Statele Unite, Walls susține că ar mai trebui să bage în zid încă 25.000 de dolari pentru a-l rigidiza și apoi ar trebui să-l asigure, „dar nu-ți dă nimeni asigurare doar pe un perete”.

În ciuda prețului inexplicabil, peretele a făcut senzație pe social media grație poveștii neobișnuite, iar agentul imobiliar angajat de Berger a reușit să atragă 12 potențiali cumpărători. Aceștia și-ar fi dorit să-l folosească drept spațiu publicitar sau pentru ca să-și demonstreze latura artistică, dar realitatea i-a lovit în plex. Aparent, orice operațiune de acest gen necesită o aprobare de la un board de cultură a zonei vechi al orașului, iar hățișul acesta birocratic i-a speriat pe cumpărători.

Trebui spus că această construcție nici nu vine cu vreun metru pătrat de teren, înafară de cei 30 de centimetri grosime pe care-i măsoară. Zidul se află lipit de casa lui Walls, dând spre o parcare ce ar trebui să fie închisă în cazul în care se demarează lucrările de renovare. Un singur client a decis să facă un popas în dreptul zidului penntru cea mai sumară „vizionare” din istorie. „I-am explicat că nu trebuie să fiu eu prezent, că e doar un perete și se poate uita singur la el”, a spus agentul Robert Morris. În cele din urmă, clientul a decis să plece fără să cumpere peretele lui Berger, iar litigiul continuă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri