ChatGPT, robotul conversațional care nu-l lasă să doarmă pe fondatorul companiei care l-a creat, va apărea și pe mașini, ca o nouă funcționalitate adăugată sistemului de infotainment. Un program inițial de testare a funcționalităților ChatGPT prin sistemul de infotainment MBUX al Mercedes-Benz a fost deja demarat, AI-ul făcând asistentul virtual de la bordul mașinilor de lux să fie mai eficient, la o primă vedere.

Mercedes-Benz a lansat recent cea de-a șasea generație a berlinei de clasă medie Clasa E care ascunde, în spatele unui design cuminte, multe echipări interesante inclusiv bordul care incorporează mai multe ecrane, denumit „Superscreen”. Având și TikTok inclus, pe lângă o cameră de selfie-uri, noul Clasa E pare a fi pregătit pentru lumea modernă, dar Mercedes-Benz mai testează ceva în această perioadă: ChatGPT.

Robotul bazat pe inteligență artificială care poate menține conversații credibile pe diverse teme a fost adăugat, începând din 16 iunie, ca un update al sistemului de infotainment MBUX. Este vorba de o variantă Beta, pe care clienții Mercedes-Benz pot s-o utilizeze folosind comenzile vocale. Tocmai pe această latură a asistentului virtual încearcă să ajute și ChatGPT, deși unii spun că ar putea să-i distragă pe șoferi.

Mercedes-Benz a clairifcat că acesta este un tool menit „nu doar să accepte comenzi vorbite în limbajul comun, dar unul care poate chiar și să dialogheze cu cei din mașină. În viitor, cei care vor folosi 'Voice Assistant' îi vor putea cere acestuia detalii despre destinație, idei culinare sau sfaturi pe marginea unei teme complexe - în timp ce șoferul este în continuare atent la drum”.

Deși poate nu sunt prea mulți oameni care au nevoie de o idee pentru cină chiar când sunt la volan, mulți se pot vedea nevoiți să caute diverse lucruri prin oraș pentru care, atlfel, ar fi trebuit să tragă pe dreapta pentru a intra pe telefonul mobil. Cu ajutorul unui asistent on-board mai abil, mașina te poate ajuta cu răspunsuri relevante fără ca tu să te vezi nevoit să le cauți de unul singur. Există, însă, și un motiv de îngrijorare.

Mercedes-Benz a comunicat că pune preț pe datele furnizate de clienții săi și că le apără dreptul la viață privată - și orice mai intră sub cupola GDPR - dar conversațiile avute cu 'Voice Assistant' pot și vor fi înregistrate pentru a-l ajuta pe ChatGPT să „învețe”. „Toate datele vor fi strânse în cadrul Mercedes-Benz Intelligent Cloud iar ele sunt apoi anonimizate și analizate pentru a oferi o experiență mai bună clienților de pe cât mai multe piețe, în cât mai multe limbi”, se arată în comunicatul Mercedes-Benz.

Sursa foto: Mercedes-Benz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri