Înainte ca Inteligența Artificială (AI) să ne aducă un plus de productivitate în munca noastră, activitățile noastre ar trebui serios regândite, a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos, Ravin Jesuthasan, lider global pentru servicii de transformare în cadrul companiei de consultanță Mercer. El a spus că liderii trebuie să „reproiecteze munca” înainte ca AI să poată face angajații mai productivi.

Expertul crede că deși Inteligența Artificială va duce la niveluri mai mari de productivitate în muncă, nu ar trebui să ne raportăm la aceasta ca fiind „o pastilă magică pentru productivitate”. Mai mult, acesta spune că AI-ul nu ne va transforma locurile de muncă peste noapte.

„Cred că vom vedea o mică ruptură în piața muncii în ceea ce privește companiile care cred că pot exista folosind doar tehnologia și cele care dau înapoi și cele care vor face un pas înapoi și își vor regândi mai întâi procesele de lucru în așa fel încât implementarea inteligenței artificiale să implice activ și angajații, pe care nu doresc să-i piardă”, a spus el, conform Business Insider.

Pentru cei mai mulți lideri de companii și angajați, inteligența artificială generativă a venit în piață cu promisiunea de a crește gradul de productivitate. Mai mult, liderii din mediul de business s-au grăbit să „îmbrățișeze” potențialul tehnologiei pentru creșterea productivității și reducerea costurilor, chiar dacă aceasta a venit în detrimentul angajaților.

În același timp, angajații pun la treabă ChatGPT în locul lor pentru a le ușura munca de zi cu zi, indiferent dacă șefii știu sau nu. Unii folosesc ChatGPT ca să pot să-și mențină două locuri de muncă. Cu toate acestea, în ciuda entuziasmului, companiile au întârziat integrarea tehnologiei în operațiunile lor.

În concluzie, Jesuthasan a spus că tehnologia ar putea fi revoluționară pentru forța de muncă dacă liderii o integrează corect.

„Mulți dintre liderii noștri nu au mentalitatea potrivită pentru a reproiecta munca în mod umanist, și căuta doar motive care să-i ducă la următorii bani pe care să-i obțină”, a spus el.

Aproximativ 71% dintre angajatori se confruntă în continuare cu provocări din cauza lipsei de expertiză internă cu privire la modul de utilizare eficientă a inteligenței artificiale. Totodată, lipsa de claritate cu privire la reglementările AI, gradul redus de înțelegere în rândul managerilor și liderilor despre AI, dar și preocupările legate de protecția și securitatea datelor sunt principalele provocări pe care angajatorii le au când vine vorba de Inteligența Artificială.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri