Uniunea Europeana (UE) vrea să interzică zborurile ce provin din SUA la redeschiderea granițelor planuită la data de 1 iulie, având în vedere modul dezastruos în care administrația Trump a înfruntat pandemia cu noul coronavirus (COVID-19), scrie New York Times.

SUA s-ar alătura astfel Braziliei și Rusiei pe lista țărilor interzise, având în vedere că toate cele trei state au avut un răspuns slab la reducerea răspândirii viruslui. În schimb, chinezii și cetățenii altor țări în curs de dezvoltare vor putea itnra în UE.

UE finalizează în prezent lista țărilor, aceasta urmând să fie trimisă celor 27 de stat membre săptămâna viitoare, înainte de 1 iulie.

Statele membre UE sunt puternic încurajate să fie de acord cu această listă, în caz contrar urmînd să fie impuse reguli mult mai stricte cu privire la călătoriile în interiorul UE:

SUA are aproape 2,4 milioane de cazuri confirmate COVID-19 și peste 123.000 de decese, fiind epicentrul pandemiei în momentul de față. Brazilia o urmează îndeaproape, cu 1,1 milioane cazuri și peste 51.000 de decese. m

Retail jobs

Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri