UE vrea să interzică călătorii americanii pe termen nedefinit, din cauza evoluției coronavirus în SUA

Uniunea Europeana (UE) vrea să interzică zborurile ce provin din SUA la redeschiderea granițelor planuită la data de 1 iulie, având în vedere modul dezastruos în care administrația Trump a înfruntat pandemia cu noul coronavirus (COVID-19), scrie New York Times.

SUA s-ar alătura astfel Braziliei și Rusiei pe lista țărilor interzise, având în vedere că toate cele trei state au avut un răspuns slab la reducerea răspândirii viruslui. În schimb, chinezii și cetățenii altor țări în curs de dezvoltare vor putea itnra în UE.

UE finalizează în prezent lista țărilor, aceasta urmând să fie trimisă celor 27 de stat membre săptămâna viitoare, înainte de 1 iulie.

Statele membre UE sunt puternic încurajate să fie de acord cu această listă, în caz contrar urmînd să fie impuse reguli mult mai stricte cu privire la călătoriile în interiorul UE:

SUA are aproape 2,4 milioane de cazuri confirmate COVID-19 și peste 123.000 de decese, fiind epicentrul pandemiei în momentul de față. Brazilia o urmează îndeaproape, cu 1,1 milioane cazuri și peste 51.000 de decese. m

Citeste si:
20 de țări europene interzic sau restricționează accesul românilor
20 de țări europene interzic...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bogații cer taxe mai mari pentru ei cu scopul de a plăti revenirea economică
Setari Cookie-uri