Bill Gates: Aversiunea față de măștile de protecție, "greu de înțeles"

Bill Gates, fondatorul Microsoft și al doilea cel mai bogat om din întreaga lume, spune că i se pare "dificil de înțeles" aversiunea unora față de măștile de protecție împotriva noului coronavirus. "Să nu porți mască este greu de înțeles, pentru că nu este chiar atât de deranjant", a apreciat Bill Gates, la o reuniune anuală a Fast Company Impact Council.

"Nu este scumpă o mască de protecție și, totuși, faptul că nu o poartă pentru unii oameni pare să fie un semn de libertate sau ceva similar, în pofida riscului de a infecta alții". Oficialii din domeniul sănătății din întreaga lume continuă să recomande acoperirea feței ca o modalitate de a încetini răspândirea COVID-19, împreună cu distanțarea socială și igiena personală.

În SUA, subiectul purtării măștilor a provocat uneori dezbateri politice despre libertate și responsabilitate personală. Cu toate acestea, în unele țări din Asia, măștile sunt mult mai acceptate ca și ceea ce oamenii poartă când sunt bolnavi - chiar și dacă nu este COVID-19.

Bill Gates a fost foarte vocal, în ultima perioadă, cu privire la modalitățile prin care crede se poate preveni răspândirea COVID-19 și a donat personal 100 de milioane de dolari pentru această cauză prin intermediul organizației sale de filantropie, The Gates Foundation.

Fondatorul Microsoft a fost, de asemenea, ținta mai multor teorii ale conspirației legate de COVID-19, din cauza "preziceriilor" sale din 2015, potrivit cărora lumea nu era pregătita pentru o pandemie, dar și a sprijinului său constant pentru eficacitatea vaccinurilor în prevenirea bolilor.

Citeste si:
Vom scăpa de purtatul măștii în acest an?
La finalul anului am putea...

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri