UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţeanul român, confirmat cu noul coronavirus în Grecia, a sosit în Creta la data de 1 iulie (şi nu 2 iulie, aşa cum comunicaseră iniţial autorităţile elene), cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti - Heraklion. Totodată, MAE informează că românca a fost deja transferată în unitatea hotelieră special destinată în care îşi va efectua carantina împreună cu un membru al familiei.

"În continuarea precizărilor transmise referitoare la cazul turistului român confirmat pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 în Grecia - Insula Creta, MAE precizează că, în urma solicitării Ambasadei României la Atena de clarificare a circumstanţelor cazului, autorităţile elene au informat că cetăţeanul român a sosit în Creta la data de 1 iulie (şi nu 2 iulie, aşa cum comunicaseră iniţial aceleaşi autorităţi elene), cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti - Heraklion. De asemenea, conform informaţiilor transmise de autorităţile elene, cetăţeanul român a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată în care îşi va efectua carantina împreună cu un membru al familiei. Starea persoanei infectate este bună, aceasta beneficiind de monitorizare medicală", precizează, duminică, MAE.

Conform sursei citate, reprezentanţii Ambasadei României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetăţeni români, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19.

Cetăţeanul român, aflat în vacanţă în Creta, depistat pozitiv cu COVID-19, va fi transportat la o altă unitate hotelieră, în carantină, a informat Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, respectiva persoană a sosit în Republica Elenă joi, 2 iulie, cu o cursă charter, cu escală la Atena, având ca destinaţie Insula Creta.

"Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină. Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul", a precizat sursa citată.

MAE menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Potrivit presei greceşti, este vorba de o româncă, aflată în vacanţă împreună cu soţul ei. Acesta este primul caz de coronavirus confirmat în rândul turiştilor străini în insula greacă Creta.

Pe ansamblul Greciei au fost confirmate până în prezent cinci cazuri în rândul pasagerilor sosiţi pe aeroporturile greceşti începând cu 1 iulie, în urma analizei a circa 1.400 de teste moleculare din cele 5.889 efectuate. Este vorba despre trei femei, din Suedia, Serbia şi românca din Creta, precum şi un cuplu grec.

Autorităţile greceşti încearcă de joi seara să identifice contacţii cazurilor confirmate. Femeia suedeză nu a respectat autoizolarea obligatorie de 24 de ore în care trebuie să rămână persoanele testate la sosirea în Grecia. Ea a fost localizată în timp ce se plimba prin Atena.

La intrarea în Grecia sunt efectuate teste aleatorii pentru COVID-19 în rândul turiştilor străini, cei testaţi fiind obligaţi ca până la aflarea rezultatului testului să rămână în izolare la adresa comunicată autorităţilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri