Poliţia kenyană a arestat un gardian de închisoare acuzat că a violat o pacientă cu COVID-19 aflată în carantină

Poliţia kenyană a arestat un gardian de închisoare sub acuzaţia că a violat o femeie infectată cu COVID-19 dintr-un centru destinat persoanelor aflate în izolare pe care gardianul trebuia să-l păzească, conform unui raport al poliţiei dat publicităţii, transmite Reuters.

Acesta a fost ultimul dintr-un şir de incidente privind condiţiile foarte proaste din unele locaţii guvernamentale pentru tratarea coronavirusului din această ţară din estul Africii, scrie Agerpres.

Astfel de incidente produse în centrele de izolare au efectul de a-i demobiliza pe kenyenii care doresc să se testeze pentru noul coronavirus

Recent, tot în Kenya, s-au înregistrat câteva evadări din centre de carantină, în contextul apariţiei a numeroase plângeri despre mâncarea proastă, lipsa apei şi a produselor de igienă din aceste centre.

În luna martie, autorităţile kenyene anunţau că investighează un caz de sinucidere dintr-un astfel de centru de carantină.

Ultimul incident s-a produs la un centru de carantină din oraşul Busia (la graniţa de vest a Kenyei), centru păzit de poliţişti şi de gardieni de închisoare, conform unui raport al poliţiei examinat de Reuters. Conform acestui raport, un coleg a observat că gardianul vorbea cu o pacientă internată şi a alertat şi alţi ofiţeri.

"Au auzit zgomot şi voci venind din incinta în care era carantinată femeia", se precizează în raport. "Ei (ofiţerii de poliţie) au intervenit şi i-au găsit pe toţi ceilalţi pacienţi afară, discutând că un gardian violează o pacientă".

"Au fost chemaţi medici. Gardianul a fost dezarmat şi internat la rândul său în carantină", se mai precizează în raport.

Plângerile despre brutalitatea forţelor de ordine din Kenya sunt foarte comune. Luna trecută, autorităţile au anunţat că investighează cazul unor ofiţeri de poliţie care au legat o femeie şi au târât-o în spatele unei motociclete.

Citeste si:
Circa 6 mil. de măşti de protecţie destinate Germaniei au dispărut...
Coronavirus: Circa 6 milioane...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri