Portul măştii, obligatoriu în regiunea Bruxellesului

Purtarea măştii a devenit de miercuri obligatorie în spaţiul public pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles în cadrul măsurilor adoptate de autorităţi pentru încetinirea propagării noului coronavirus, a anunţat guvernul regional, citat de AFP.

Măştile erau deja obligatorii în majoritatea locurilor publice închise din 11 iulie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, scrie Agerpres.

Generalizarea obligativităţii portului măştii în cele 19 municipii ale regiunii capitalei belgiene se explică prin trecerea pragului de 50 de contaminări zilnic la 100.000 de locuitori (peste 600 de noi infecţii pe zi în acest teritoriu de aproximativ 1,2 milioane de locuitori), potrivit unui comunicat.

'În această miercuri, 12 august 2020, rata incidenţei pe teritoriul (regiunii) Bruxelles a atins în medie 50 de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile', se menţionează în text.

'Purtarea unei măşti care să acopere nasul şi gura este deci de acum obligatorie pentru orice persoană în vârstă de 12 ani şi peste în spaţii publice şi în locuri private accesibile publicului pe întreg teritoriul Regiunii Bruxelles-Capitală', adaugă guvernul regional.

Citeste si:
Achiziția celor 103 Mil. măști pentru persoanele defavorizate,...
Achiziția celor 103 milioane...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Obligativitatea măştii nu vizează în acest stadiu provinciile altor două regiuni belgiene, Flandra neerlandeză (nord) şi Valonia francofonă (sud).

La Bruxelles, reglementările prevăd totuşi excepţii.

Portul măştii nu este obligatoriu 'la practicarea unui sport, efectuarea unor lucrări fizice intense pe drumuri publice şi pentru persoanele cu un handicap care nu le permite să poarte mască sau vizieră', precizează comunicatul.

Belgia, ţară cu aproximativ 11,5 milioane de locuitori, a depăşit miercuri pragul de 75.000 de persoane contaminate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei (75.008), o cifră din nou în creştere din iulie.

Citeste si:
Comisia Europeană caută noi metode de penalizare a giganților din...
Comisia Europeană caută noi...

Autorităţile belgiene au raportat până în prezent aproape 10.000 de decese (9.879 înregistrate marţi), una dintre cele mai mari rate de deces din lume.

Bilanţul autorităţilor belgiene este unul dintre cele mai exhaustive din lume întrucât includ posibilele decese legate de virus, fără ca acestea să fi fost dovedite prin teste.

Sursa foto: Kiev.Victor / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri