Purtarea măştii faciale în aer liber devine obligatorie de miercuri în Italia la nivel naţional, în efortul de a reduce creşterea infecţiilor cu coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii după ce guvernul a fost de acord asupra măsurii, informează DPA, preluat de Agerpres.

De asemenea, executivul a aprobat un decret de extindere a stării de urgenţă până la 31 ianuarie, pe fondul pandemiei, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului.

Starea de urgenţă - un răspuns comun la crize naturale sau de sănătate ce permite autorităţilor publice să acţioneze mai rapid, ocolind birocraţia - ar fi expirat la 15 octombrie.

"Măştile faciale trebuie purtate în orice moment", cu excepţia situaţiilor "izolate", de exemplu când eşti singur într-un parc, a explicat ministrul adjunct al sănătăţii Sandra Zampa pentru televiziunea publică RAI.

Potrivit acesteia, de la această obligaţie vor fi exceptaţi copiii sub 6 ani şi persoanele cu dizabilităţi sau cu probleme medicale incompatibile cu purtarea măştilor faciale.

Purtarea măştii era deja obligatorie pentru activităţi în aer liber în mai multe regiuni italiene, precum Sicilia, Campania şi Lazio, ultimele două incluzând oraşele Napoli şi Roma.

Autorităţile italiene intensifică măsurile antivirus după o creştere a numărului zilnic de infectări, care au atins cel mai înalt nivel de la sfârşitul lunii aprilie. Cu toate acestea numărul îmbolnăvirilor este mult mai mic decât se înregistrează în alte ţări europene, cum ar fi Franţa, Spania şi Marea Britanie.

Marţi în Italia au fost raportate 2.677 de noi cazuri şi 28 de decese în precedentele 24 de ore. Bilanţul total este de 330.263 de infectări şi 36.030 de decese.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri