Pandemia de coronavirus nu dă semne că ar dispărea curând. Prin urmare, reprezentanți ai transporturilor din întreaga lume încearcă să găsească noi modalități de protecție în fața unei posibile infectări. Noul ghid al Administrației Aviatice Civile din China, apărut pe 25 noiembrie și intitulat Sfaturi tehnice pentru prevenirea infecției cu coronavirus, precizează ca însoțitoarele de bord să poarte scutece, pentru a evita mersul la toaletă, scrie CNN.

Deși a ridicat anumite controverse, măsura este menită să evite folosirea băilor de mai multe persoane, în acest mod, angajații fiind feriți de pericolul infectării.

Secșiunea cu pricina specifică faptul că personalul de bord trebuie să poarte mască de protecție, două perechi de mănuși de unică folosință, ochelari de protecție, bonete de unică folosință, combinezon, dar și botoși de unică folosință.

Imediat după aceste elemente, cu notă de recomandare este menționat: este recomandat ca însoțitoarele de bord să poarte scutece pentru a evita folosirea băilor, reducând astfel nivelul de transmitere. Chiar dacă acest sfat poate părea dur, nu este un secret că băile din avioane sunt locurile cu cele mai multe bacterii. În luna august, o femeie care călătorea din Italia în Coreea de Sud s-a infectat pe durata zborului, singurul loc în care nu a purtat masca de protecție fiind baia avionului. Prin urmare, medicii au ajuns la concluzia că acolo s-ar fi putut infecta femeia.

Încă de dinainte de pandemie, băile avioanelor reprezentau o chestiunea intens discutată.

Cei de la Boeing încearcă să creeze o ”toaletă cu autocurățare”, care ar folosi lumina UV pentru a curăța 99,9% din germenii din baia din avion, după fiecare utilizare.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri