Atac cu macetă lângă fostul sediu Charlie Hebdo: două persoane, în stare gravă

Cel puțin doi oameni au fost înjunghiați, la Paris, lângă fostul sediu al publicației Charlie Hebdo. Autoritățile au anunțat că ancheta a fost preluată de parchetul antitero și că au fost reținuți doi suspecți. După atacul din 2015, redacția revistei de satiră a fost mutată la o adresa secretă.

"Cei doi colegi fumau în afara clădirii, pe stradă. Am auzit țipete. Am mers la fereastră și l-am văzut pe unul dintre colegi plin de sânge, în timp ce era urmărit de un bărbat înarmat cu o macetă", a spus unul dintre angajații companiei Premières Lignes. Compania are biroul pe strada Nicolas Appert, aflată la intersecția cu Bulevardul Richard Lenoir, unde revista Charlie Hebdo își avea sediul.

De asemenea, autorităţile franceze au anunțat că au reținut doi suspecţi, iar investigaţia este coordonată de Parchetul naţional antiterorist, care face cercetări cu privire la „o tentativă de asasinat de natură teroristă”. Primul suspect a fost reţinut la câteva minute după atac, iar al doilea după aproximativ o oră.

Citeste articolul complet pe Digi24.

Citeste si:
Atac terorist la Paris: un bărbat decapitat pentru caricaturi cu...
Atac terorist la Paris: un...

La inceputul acestei luni, Iranul a condamnat republicarea caricaturilor cu profetul Mohamed de către publicaţia franceză satirică Charlie Hebdo, denunţând ''o provocare şi o insultă'' la adresa musulmanilor din întreaga lume. ''Actul ofensator al publicaţiei franceze este o provocare'', indică un comunicat al Ministerului de Externe iranian.

Iranul consideră că republicarea caricaturilor respective constituie ''o insultă pentru valorile islamice şi pentru credinţa a peste un miliard de musulmani din lume''. Ridiculizarea sau insultarea profetului islamic Mohamed este pasibilă de pedeapsa capitală în Iran.

Charlie Hebdo a republicat miercuri caricaturile cu profetul Mohamed, înaintea deschiderii procesului a 14 suspecţi implicaţi în atacul comis în ianuarie 2015 asupra redacţiei sale.

Citeste mai mult aici.

Citeste si:
Caricaturi cu Mohamed: Iranul condamnă 'provocarea' la adresa...
Caricaturi cu Mohamed: Iranul...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri