Guvernul danez a declarat joi că intenţionează să eutanasieze până la 1 milion de nurci crescute la fermele de blană pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, informează DPA, preluat de Agerpes.

Guvernul este îngrijorat de transmiterea virusului de la oameni la nurci după două astfel de cazuri în Olanda mai devreme în acest an.

Anunţul vizează 41 de ferme de blană din vestul Danemarcei, unde virusul a fost detectat la animale, şi 21 de ferme de blană unde infecţia este doar suspectată.

"Principalul nostru scop este să ne asigurăm că fermele de nurci din Iutlanda de Nord nu devin un risc de infecţie pentru oameni şi, prin urmare, guvernul a decis să eutanasiez nurcile", a declarat ministrul pentru alimentaţie şi pescuit, Mogens Jensen.

Decizia a fost necesară în pofida unei serii de măsuri preventive, a indicat guvernul, precizând că se discută despre acordarea de despăgubiri crescătorilor afectaţi.

Tage Pedersen, şeful Asociaţiei Crescătorilor de Nurci Danezi, a acceptat decizia guvernului, precizând că "sănătatea oamenilor trebuie să aibă prioritate",

Danemarca este unul dintre principalii producători mondiali de blănuri de nurcă. Primele cazuri de coronavirus la o fermă de nurci din această ţară au fost înregistrate în luna iunie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri