Tablou de filme de groază: Nurcile sacrificate din Danemarca ies din morminte

Nurcile care au fost sacrificate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus la fermele de blană din Danemarca au ieşit săptămâna aceasta la suprafaţă din gropile comune, stârnind nemulţumirea locuitorilor care se tem de posibile riscuri sanitare, relatează Agerpres.

Danemarca a dispus la începutul lunii sacrificarea tuturor nurcilor de fermă după ce s-a constatat că o mutaţie a coronavirusului, care a infectat 12 persoane, a prezentat o sensibilitate redusă la anticorpi, ceea ce putea să scadă eficacitatea oricărui vaccin.

La mai puţin de două săptămâni după ce mii de nurci au fost îngropate într-o zonă militară din vestul Danemarcei, sute dintre acestea au reapărut la suprafaţă din solul nisipos după ce au început să se descompună, conform Administraţiei Veterinară şi Alimentară din Danemarca.

Nurcile au fost îngropate în şanţuri cu o adâncime de aproximativ doi metri şi jumătate şi acoperite cu aproximativ doi metri de sol, potrivit instituţiei citate.

Gropile comune sunt păzite în permanenţă pentru a ţine oamenii şi animale la distanţă până când va fi ridicat un gard, a indicat administraţia.

Citeste si:
Patru milioane de nurci sacrificate vor fi dezgropate și incinerate
Patru milioane de nurci...

Conform autorităţilor, nu există riscul de răspândire a coronavirusului din aceste morminte, însă locuitorii s-au plâns de potenţialul risc de contaminare a apei potabile şi a unui lac pentru scăldat, aflat la mai puţin de 200 de metri distanţă de gropile comune.

Mai mulţi parlamentari au criticat măsura sacrificării pripite şi au lansat un apel pentru ca nurcile moarte să fie dezgropate şi duse la un incinerator de deşeuri,

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri