Covid-19: Un oraş din China a testat 10 MIL. de persoane în doar patru zile

Oraşul chinez Qingdao i-a testat pe toţi rezidenţii săi - aproape 10 milioane de persoane - pentru coronavirus în doar patru zile, în urma apariţiei unui focar de COVID-19, au anunţat joi autorităţile locale.

În total, 13 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost depistate începând din weekendul trecut. Un număr total de 9,94 milioane de probe au fost recoltate, din care 7,6 milioane au fost deja procesate până joi dimineaţă. Toate cazurile depistate erau asociate cu un spital local, potrivit Agerpres.

Autorităţile din Qingdao au utilizat metoda "probelor comasate", ce constă în recoltarea probelor individuale ale rezidenţilor şi procesarea lor în grupuri de câte 10 probe, simultan, în cadrul unor teste de amplificare a acidului nucleic.

Dacă rezultatul unui astfel de grup (de 10 probe comasate) iese pozitiv, toţi cei 10 rezidenţi sunt notificaţi şi vor trebui să se supună unor teste individuale de amplificare a acidului nucleic, potrivit Comisiei Municipale pentru Sănătate din Qingdao.

Persoanele din alte oraşe care au călătorit recent la Qingdao au fost somate de angajatorii lor şi de comitete locale să se supună şi ele unor astfel de teste de amplificare a acidului nucleic.

Citeste si:
Violențe în capitala Poloniei. Protestatarii, nemulțumiți de...
Violențe în capitala...

Directorul Comisiei Municipale pentru Sănătate din Qingdao, Sui Zhenhua, a fost suspendat din funcţie din cauza reapariţiei noului coronavirus, a raportat agenţia de presă Xinhua.

Cu excepţia focarului din Qingdao, China a raportat în ultimele săptămâni doar infectări cu noul coronavirus importate din străinătate.

China a ţinut sub control răspândirea virusului graţie unor măsuri stricte, precum monitorizarea deplasărilor populaţiei, plasarea în carantină a unor oraşe şi interdicţii de intrare în ţară şi în anumite zone.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, la masă cu 10 persoane, sfidând regulile anti-Covid
Marcel Ciolacu, la masă cu 10...
Sursa foto: NG-Spacetime / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri