COVID-19 | China va testa în 5 zile un oraș de peste 9 milioane de locuitori

După modelul un spital într-o săptămână, China revine la termene scurte pentru probleme majore. Orașul chinez Qingdao își testează pentru COVID-19 întreaga populație de nouă milioane de oameni în doar cinci zile. Testarea are loc după ce au fost diagnosticați 12 pacienți la un spital care trata persoane cu coronavirus venite din străinătate, potrivit BBC.

Nouă milioane de locuitori vor fi testați în cinci zile, în timp ce în România nu se pot efectua mai mult de 30.000 de teste pe zi. În plus, țara noastră înregistrează scăderi serioase ale numărului de teste efectuat pe perioada weekend-ului, când testările efectuate depășesc cu greu 10.000.

Cât despre Qingdao, Comisia Municipală de Sănătate a declarat că au fost descoperite șase cazuri noi de Covid-19 și șase pacienți asimptomatici. Toate cazurile au fost legate de același spital.

Prin urmare, chinezii au gândit o strategie de testare în masă, chiar dacă numărul de cazuri depistate nu este unul mare. În acest sens, testarea în masă va fi eficientă, deoarece cei identificați pozitiv nu au avut timpul necesar să răspândească virusul.

Potrivit Comisiei Municipale, a fost lansat un program de testare în oraș, iar cinci districte vor fi testate într-un interval de trei zile, în timp ce absolut toți locuitorii vor fi testați, în total, în cinci zile.

Citeste si:
Închisoare pentru o femeie care nu a spus că are simptome de COVID-19
Închisoare pentru o femeie...

Circa 114.862 de persoane, inclusiv personal medical și pacienți din spitale, au primit deja testele cu rezultate negative (aproximativ numărul de teste efectuat în România pe durata a șapte zile).

Deja, în social media, circulă clipuri care surprind cozile formate de rezidenți la centrele de testare, acestea fiind deschise de la ora 7:00 până la 23:00.

Noile cazuri au apărut la o săptămână după sărbătoarea Săptămânii de Aur din China, iar Qingdao a fost un punct important de destinație. Un raport al Biroului Municipal de Cultură și Turism din Qingdao arată că orașul a avut 4,47 milioane de vizitatori în această perioadă.

Citeste si:
Secretar de stat în Ministerul Sănătății:Vom crește capacitatea de...
Secretar de stat în...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri