Semne bune? Gigantii NEPI si Papalekas strang zeci de milioane de euro pentru noi investitii

Vesti bune din piata imobiliara: doi dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari, NEPI si Globalworth Real Estate Investments, au atras fonduri pentru noi investitii.

Astfel, dezvoltatorul imobiliar NEPI a atras in urma unei oferte de majorare de capital derulata luni 130 de milioane de euro, de doua ori mai mult decat suma vizata initial, de aproximativ 65 de milioane de euro, o parte a fondurilor urmand sa fie folosita pentru a refinanta achizitia Auchan Titan Shopping Centre din Bucuresti, anuntata la finele lunii august.

"Datorita cererii puternice, majorarea de capital s-a facut pentru 2 miliarde ranzi sud-africani (aproximativ 130 milioane euro), oferta fiind suprasubscrisa. Noile actiuni NEPI emise investitorilor din registrul de actiuni din Africa de Sud - JSE vor avea pretul de 135 ranzi sud-africani pe actiune, reprezentand un discount de 1% fata de preturile medii ponderate din ultimele 30 zile, respectiv un discount de 4,5% luand in calcul preturile de inchidere anterioare, din data de 2 octombrie", se arata intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

De asemenea, Globalworth Real Estate Investments, companie controlata de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas (foto), a atras 53,8 milioane de euro printr-un plasament de actiuni la bursa din Londra, suma care este cu 54%, respectiv 18,8 milioane de euro, peste cea avuta initial in vedere, de 35 milioane de euro.

Fondurile atrase vor fi folosite pentru noi investitii, inclusiv in Romania, precum si pentru finantarea actualelor proiecte de dezvoltare.

Citeste si:
Conflict între AFI și NEPI: vânzarea clădirilor de birouri din...
Conflict în tranzacția cu...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri