Coronavirus: Belgia, aproape de un nou lockdown

Belgia ar putea fi nevoită să revină la un 'lockdown' total dacă nu se va opri înmulţirea infectărilor cu COVID-19 şi a internărilor în spital, afirmă un important virusolog belgian, informează Reuters.

"Într-un astfel de caz, am fi nevoiţi să luăm în considerare măsuri şi mai restrictive, care ar însemna un 'lockdown' ca cel impus în martie şi aprilie", a spus Yves Van Laethem pentru La Derniere Heure.

Van Laethem, care susţine conferinţele naţionale de presă privind situaţia legată de COVID-19, a spus că numai un eventual vaccin sau un tratament eficient ar ajuta la oprirea pandemiei, transmite Agerpres.

În contextul în care cazurile se înmulţesc rapid în Europa, Irlanda a impus unele dintre cele mai dure restricţii de pe continent, iar Ţara Galilor urmează ca de pe 23 octombrie să înceapă un 'lockdown' de două săptămâni.

Duminică, ministrul Sănătăţii din Belgia, Frank Vandenbroucke, a declarat că întreaga capitală Bruxelles şi regiunea sudică Valonia sunt "aproape de un tsunami", situaţia sanitară fiind cea mai gravă din Europa.

Citeste si:
Coronavirus: Prețul imunității de grup ar fi creșterea morților de...
Coronavirus: Prețul...

El a precizat că un tsunami ar însemna că autorităţile au pierdut controlul situaţiei şi că procedurile de sănătate care nu sunt legate de COVID-19 vor trebui amânate.

Belgia, ţară cu 11 milioane de locuitori, a raportat o medie zilnică de 7.876 de noi infecţii, 252 de spitalizări şi 30 de decese în săptămâna încheiată la 15 octombrie.

În timpul perioadei de vârf a valului de infectări cu coronavirus din primăvară, la sfârşitul lunii martie, peste 600 de persoane erau internate zilnic în spital în Belgia.

Citeste si:
Spania își redeschide o parte din restaurante după cinci săptămâni...
Spania își redeschide o parte...
Sursa foto: Drazen Zigic / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri