Guvernul francez a fost de acord cu ”rescrierea completă” a părții controversate din legea securității, cea care vizează înregistrările cu violențele forțelor de ordine, dar și cea care a cauzat o serie de proteste la nivel național, scrie Euronews.

Anunțul a fost făcut de gruparea parlamentară, susținătoare a președintelui Emmanuel Macron.

Măsura, cunoscută drept ”Articolul 24”, parte din legea globală de securitate, stabilea faptul că era o ofensă filmarea sau înregistrarea forțelor de ordine (polițiștilor) în timpul programului de lucru. Cu alte cuvinte, articolul oferea imunitatea acestora din urmă.

Guvernul a hotărât o ”rescriere completă” a acestui articol, vehement contestat.

Zeci de mii de parisieni au luat cu asalt străzile Franței în weekend în semn de protest față de noua lege. Protestele au luat amploare, fiind incendiate mașini.

Articolul a intrat în vizorul autorităților după ce, prin intermediul unor filmări, au fost descoperite diverse acte de violență ale forțelor de ordine (comportament agresiv față de migranți sau bătăi aplicate locuitorilor de culoare).

Asociațiile prentru drepturile omului, dar și grupuri de media au declarat că vor lua măsuri pentru a nu le fi îngrădite anumite drepturi.

Potrivit autorităților franceze, articolul a avut două mari obiective:

  • protejarea forțelor de ordine de incitarea la violențe,
  • conservarea libertărții presei, astfel încât comunicarea să se desfășoare doar prin intermediul acestora.

Anunțul vine după o lungă serie de întâlniri pe 30 noiembrie, inclusiv cu președintele Emmanuel Macron.

Sursa foto: www.euronews.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri