UPDATE 22:30: Conflictul armat continuă, iar bombardamentele fac din ce în ce mai multe victime. Între timp, în orașe din întreaga lume, oamenii au ieșit să protesteze față de conflictul din Ucraina și cer Rusiei să oprească invazia. În continuare, Vladimir Putin nu renunță, iar Volodimir Zelenski cere disperat ajutor internațional masiv.

UPDATE 22:07: American Express, cea mai recentă companie de carduri de credit, anunță retragerea de pe piața din Rusia, ținând cont de invazia din Ucraina.

UPDATE 21:56: Una dintre cele mai cunoscute rețele sociale, Tik Tok, se retrage de pe piața din Rusia, din cauza legii semnate de Vladimir Putin, prin care sunt pedepsiți cei care răspândesc informații false despre ”operațiunea specială din Ucraina”.

UPDATE 21:40: Forțele ruse au închis anumite rețele mobile și internetul de la centrala nucleară Zaporojie, potrivit celor transmise de Rafael Mariano Grossi, directorul general al Agenției de Energie Atomică Internațională (IAEA).

UPDATE 19:39: Guvernul Azerbaidjanului a informat aceasta că Azal, compania statală de aviaţie, îşi suspendă începând din 6 martie conexiunea aeriană cu Rusia, în urma unui acord reciproc, îndeosebi din cauza sancţiunilor internaţionale impuse Moscovei din cauza invaziei ruse în Ucraina.

UPDATE 18:46: Vladimir Putin a vorbit din nou la telefon cu Emmanuel Macron. Convorbirea a durat circa două ore, timp în care Macron i-a cerut lui Putin să înceteze războiul. Drept răspuns, Putin a precizat că își va atinge obiectivele prin ”negociere sau război”.

UPDATE 16:30: Președintele Zelenski face încă un apel către comunitatea internațională pentru ajutor împotriva invaziei rusești, conflict care a ajuns la a-11-a zi. Acesta avertizează că Odessa este următoarea țintă a rușilor. În timpul evacuării civililor din Irpin, rușii au atacat, iar doi copii se numără printre victime. Din păcate, în Mariupol, evacuarea locuitorilor nu a putut fi efectuată, fiind a doua încercare eșuată. Agenția ONU pentru refugiați susține că aproape 1,5 milioane de ucraineni au trecut granița în țările vecine, în ultimele 10 zile. Între timp, bombardamentele asupra Kievului continuă, iar acestea au fost auzite și văzute de reporterii CNN.

UPDATE 15:53: Aeroportul din Vinița ar fi fost distrus în urma unor atacuri cu rachete. Momentul ar fi fost surprins pe o cameră video, iar reacția președintelui Zelenski nu a întârziat să apară.

UPDATE 15:42: Rușii continuă să iasă în stradă împotriva războiului izbucnit în Ucraina. Dincolo de lipsa unei justificări a războiului, sancțiunile impuse Rusiei de către comunitatea internațională devin din ce în ce mai dificil de suportat de către populație. Bineînțeles, forțele de ordine sunt prezente și încearcă să reprime manifestațiile.

UPDATE 14:00: Ucraina și Rusia dau vina una pe alta pentru că evacuarea din Mariupol dă greș din nou și este amânată. Atacurile armate au pornit în timpul evacuării civililor, cauzând victime. Doar 300 de ucraineni au reușit să părăsească orașul, deși planul era ca circa 200.000 de civili să fie evacuați, scrie The Guardian.

UPDATE 13:17: Forţele ruse se pregătesc să bombardeze oraşul Odesa, a declarat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

UPDATE 12:00: Producătorul italian de articole de lux Prada a decis să îşi suspende vânzările cu amănuntul în Rusia, după invadarea Ucrainei de către trupele ruseşti, potrivit unui comunicat de presă transmis AFP, preluat de Agerpres.ro.

UPDATE 12:00: A început evacuarea civililor din Mariupol și Irpin, o regiune de lângă Kiev. Ucrainenii se duc la autocare, care trebuie să urmeze un traseu bine stabilit și să nu se abată de la drumul indicat de soldații ruși. Din nou, apar atacuri armate în timpul evacuării civililor. VIDEO AICI (Sursa: Donbas Frontliner/ Facebook).

Sursa Foto: Emilio Morenati/ MFA of Ukraine/ Twitter

UPDATE 11:25: Într-o actualizare a recomandărilor sale de călătorie, Ministerul canadian de Externe a indicat că a ridicat "nivelul de risc" pentru Rusia, cerându-le cetăţenilor săi "să evite orice călătorie în Rusia din cauza impactului conflictului armat cu Ucraina".

UPDATE 11:00: Autoritățile din Mariupol încearcă o nouă evacuare a civililor, după ce pe 5 martie nu au reușit. În ciuda înțelegerii celor două părți de a nu deschide focul, au fost înregistrate focuri de armă asupra civililor. Coridorul umanitar va funcționa între orele 12:00- 21:00.

UPDATE 10:00: Banca Centrală a Rusiei le-a spus băncilor comerciale să nu mai publice bilanţurile financiare, din cauza sancţiunilor impuse de statele occidentale după invadarea Ucrainei, care ameninţă să afecteze sectorul bancar şi economiile populaţiei.

UPDATE 09:49: Grupul austriac OMV a anunţat că se retrage din Rusia, fiind cea mai recentă companie din domeniul energiei care face un astfel de anunţ, şi a avertizat că va suferi un impact estimat la 1,5 - 1,8 miliarde de euro (1,6 - două miliarde de dolari), în încercarea de a se distanţa de Rusia după invadarea Ucrainei.

UPDATE 08:00: După 11 zile de război, Ucraina rezistă, însă discursurile liderilor devin din ce în ce mai virulente. Sirenele au sunat la Kiev, iar bombardamentele au continuat, cauzând distrugeri masive în țară. De asemenea, și oamenii continuă să protesteze în lume și în Ucraina. În plus, 3.000 de voluntari aericani s-au oferit să lupte în Ucraina. La polul opus, din ce în ce mai mulți ucraineni aleg țările din Vest pentru a se adăposti. Nu în ultimul rând, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și președintele american Joe Biden au avut din nou discuții privind sancționarea mai dură a Rusiei și ajutarea Ucrainei, potrivit The Guardian.

Sursa Foto: Nexta Live/ Telegram

UPDATE 03:00: Volodimir Zelenski a vorbit cu Elon Musk și acesta a promis că va mai trimite sateliți Starlink, scrie The Guardian.

UPDATE 02:11: Premierul britanic, Boris Johnson, va prezenta un "plan de acţiune" internaţional pentru a face "să eşueze" invazia rusă a Ucrainei şi îşi va intensifica întâlnirile diplomatice în acest scop săptămâna viitoare la Londra.

UPDATE 02:02: Războiul din Ucraina a dus deja la majorarea preţurilor la energie şi la cereale, şi a trimis peste un milion de refugiaţi în ţările vecine, în timp ce a declanşat sancţiuni fără precedent asupra Rusiei, se arată într-un comunicat al Fondului Monetar Internaţional (FMI).

UPDATE 01:30: Beijingul a făcut apel la negocieri directe între Rusia şi Ucraina în timpul unei convorbiri telefonice între ministrul chinez de externe, Wang Yi, şi omologul său american, Antony Blinken.

UPDATE 01:44: A treia rundă de negocieri cu Ucraina ''ar putea avea loc într-adevăr în zilele următoare, este posibil să fie luni'', a declarat negociatorul rus Leonid Sluţki.

UPDATE 01:30: Războiul din Ucraina a făcut din ce în ce mai multe companii să renunțe la colaborarea cu Rusia. După PayPal și Inditex, Visa și Mastercard anunță retragerea temporară de pe piața din Rusia.

Știrea inițială: Începerea războiului în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat în dimineața zilei de joi, 24 februarie, o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării. Rusia a cerut Ucrainei ”să depună armele”. Surse internaționale spun că mai multe avioane rusești sunt pe cale să atace mai multe obiective cheie din Ucraina.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene "să depună armele" şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin spune că din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor şi a unor probleme mai mari decât cele actuale.

Volodymyr Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat că Moscova a aprobat o operațiune militară și a refuzat invitația de a avea discuții diplomatice. ”Astăzi am inițiat o conversație telefonică cu președintele Federației Ruse. Rezultatul a fost liniște”, a declarat Zelenskiy.

Joe Biden, președintele SUA, a declarat că se roagă pentru locuitorii Ucrainei ”care suferă un atac neprovocat și nejustificat din parte forțelor militare rusești”.

Vladimir Putin a indicat că responsabilitatea pentru orice vărsare de sânge va fi pe conştiinţa regimului ucrainean, iar răspunsul va fi instantaneu dacă cineva încearcă să confrunte Rusia.

Din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor şi a unor probleme mai mari decât cele actuale.

Preşedintele Rusiei s-a adresat militarilor ucraineni spunându-le că părinţii şi bunicii lor nu au luptat "pentru ca voi să puteţi ajuta neo-naziştii". El a adăugat că doreşte să încerce să demilitarizeze şi să "de-nazifice" Ucraina.

Sursa foto: Joint Forces Operation/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri