UDPATE 21:18 - Serviciul de informaţii ucrainean acuză Rusia că a tras asupra un convoi în care erau evacuaţi femei şi copii din satul Peremoha, în regiunea Kiev, omorând şapte persoane, printre care şi un copil.

UPDATE 19:40 - Forţele ruse de ocupaţie plănuiesc să pună în scenă un „pseudo-referendum” pentru independenţă în oraşul port Herson pentru a crea o regiune separatistă.

UPDATE 17:21 - Volodimir Zelenski spune că primarul din orașul Melitopol este în viață, însă ar fi torturat de ruși. Informația a fost regăsită pe pagina de Twitter a agenției ucrainene NEXTA.

Informația a fost apărut pe pagina de Twitter a agenției ucrainene NEXTA.

UPDATE 17:13 - Forţele aeriene ruse au lovit ţinte din vestul Ucrainei, iar separatiştii pro-ruşi, susţinuţi de trupele ruse, continuă să câştige teren la Mariupol. Cel puţin şase bombardiere Tupolev Tu-95 au folosit rachete aer-sol împotriva unor ţinte din Luţk şi Ivano-Frankivsk, a anunţat Ucraina.

UPDATE 15:49 - Roman Abramovici a fost suspendat din funcția de director al echipei de fotbal Chelsea. Premier League l-a descalificat pe patronul lui Chelsea, Roman Abramovici, de la conducerea clubului, după ce oligarhul rus a fost sancționat de guvernul Marii Britanii, ca parte a răspunsului său la invazia Rusiei în Ucraina. Clubului i s-a acordat o licență specială pentru a funcționa, în ciuda faptului că Abramovici are bunurile înghețate, anunță BBC.

Premier League a spus că descalificarea lui Abramovici „nu va afecta capacitatea clubului de a se antrena și de a juca”.

UPDATE 15:43 - Belarus a anunţat că desfăşoară cinci unităţi de luptă la frontiera sudică pentru a preveni intrarea în ţară a unor "formaţiuni naţionaliste armate" din Ucraina, relatează Agerpres care citează dpa. "Mişcările de trupe nu sunt în niciun fel legate de orice pregătiri, ca să nu mai vorbim de vreo participare a soldaţilor belaruşi la operaţiunea specială de pe teritoriul Ucrainei", a declarat adjunctul ministrului apărării, Viktor Gulevici, într-un comunicat dat publicităţii.

UPDATE 15:25 - Italienii l-au lăsat fără yacht pe oligarhul rus Andrey Melnichenko. Nava valorează de 530 mil. euro. UE a aplicat sancțiuni multor miliardari ruși, iar țările au început să le confisce bunurile.

UPDATE 15:05 - Viceministrul de externe rus a ameninţat sâmbătă Statele Unite, declarând că Rusia ar putea lua la ţintă transporturile de arme către Ucraina, unde armata rusă avansează de două săptămâni.

UPDATE 14:25 - O nouă convorbire telefonică era în desfăşurare, sâmbătă, între preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz cu preşedintele rus Vladimir Putin despre războiul din Ucraina, a doua zi după summitul de la Versailles, anunță Agerpres.

UPDATE 14:14 - Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că l-a răpit pe primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, asemănând-o cu acțiunile „teroriștilor ISIS”.

UPDATE 13:34 - Uniunea Europeană va primi 2.500 de refugiaţi ucraineni din cei peste 100.000 aflaţi în Republica Moldova. Germania lucrează cu partenerii internaţionali pentru a stabili un transport aerian pentru refugiaţii ucraineni care au ajuns în Republica Moldova.

UPDATE 12:20 - Un aerodrom militar ucrainean la sud de Kiev a fost lovit de rachete rusești. Primarul orașului Vasylkiv a spus că atacul a distrus pista și un depozit de combustibil și a provocat explozii la un depozit de muniție.

UPDATE 11:47 - Cel mai bogat om de afaceri din Rusia atrage atenția dur Kremlinului, în ceea ce privește practica lui Vladimir Putin de a confisca activele companiilor care au fugit în urma invaziei Ucrainei, spunând că un astfel de pas ar da țara înapoi cu mai bine de 100 de ani.

UPDATE 10:42 - Noi sancțiuni pentru Rusia: Companiile de tutun suspendă livrările de produse către Rusia și reduc producția. Este vorba despre brandurile Dunhill, Kent, Lucky Strike, Pall Mall, Rothmans și Glo. Philip Morris (care deține brandurile Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield, L&M, Next, HEETS) a anunțat de asemenea reduceri ale producției din această țară, potrivit agenției de presă NEXTA.

UPDATE 10:30 - Câteva mii de locuitori din Melitopol au ieșit să protesteze pe străzile orașului, în această dimineață. Oamenii au mărșăluit spre clădirea administrației pentru a cere eliberarea primarului Ivan Fedorov, primarul care a fost răpit cu brutalitate de ocupanți, a scris NEXTA pe Twitter.

Oamenii au mărșăluit spre clădirea administrației pentru a cere eliberarea primarului Ivan Fedorov, primarul care a fost răpit cu brutalitate de ocupanți, a scris NEXTA pe Twitter.

UPDATE 10:19 - Obuzele peste noapte declanșează un incendiu într-un depozit la nord-est de Kiev, spun autoritățile ucrainene, potrivit CNN.

Un depozit de mărfuri congelate a luat foc sâmbătă dimineață devreme din cauza bombardamentelor în districtul Brovary, la nord-est de Kiev, potrivit Ministerului de Interne al Ucrainei.

Obuzul a explodat în satul Kvitneve în jurul orei 3:30 a.m., ora locală (20:30 p.m. ET vineri), a spus ministerul. Rapoartele preliminare arată că nu au fost victime.

Știrea inițială: Începerea războiului în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat în dimineața zilei de joi, 24 februarie, o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării. Rusia a cerut Ucrainei ”să depună armele”. Surse internaționale spun că mai multe avioane rusești sunt pe cale să atace mai multe obiective cheie din Ucraina.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene "să depună armele" şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin spune că din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor şi a unor probleme mai mari decât cele actuale.

Volodymyr Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat că Moscova a aprobat o operațiune militară și a refuzat invitația de a avea discuții diplomatice. ”Astăzi am inițiat o conversație telefonică cu președintele Federației Ruse. Rezultatul a fost liniște”, a declarat Zelenskiy.

Joe Biden, președintele SUA, a declarat că se roagă pentru locuitorii Ucrainei ”care suferă un atac neprovocat și nejustificat din parte forțelor militare rusești”.

Vladimir Putin a indicat că responsabilitatea pentru orice vărsare de sânge va fi pe conştiinţa regimului ucrainean, iar răspunsul va fi instantaneu dacă cineva încearcă să confrunte Rusia.

Din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor şi a unor probleme mai mari decât cele actuale.

Preşedintele Rusiei s-a adresat militarilor ucraineni spunându-le că părinţii şi bunicii lor nu au luptat "pentru ca voi să puteţi ajuta neo-naziştii". El a adăugat că doreşte să încerce să demilitarizeze şi să "de-nazifice" Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri