Serviciul de informaţii ucrainean acuză Rusia că a tras asupra un convoi în care erau evacuaţi femei şi copii din satul Peremoha, în regiunea Kiev, omorând şapte persoane, printre care şi un copil.

"După atac, ocupanţii i-au forţat pe cei rămaşi în coloană să se întoarcă în Peremoha şi nu-i lasă să iasă din sat", a precizat într-un comunicat serviciul de informaţii, precizând că numărul total al răniţilor este necunoscut, scrie Agerpres.

"Rusia a tras asupra unei coloane de femei şi copii care încerca să evacueze satul Peremoha, din regiunea Kiev, de-a lungul unui coridor 'verde' convenit anterior. Şapte oameni au murit, inclusiv un copil", a precizat sursa citată.

Reuters precizează că nu a reuşit să verifice independent acest informaţii şi Rusia nu a comentat până în prezent.

Ucraina a acuzat Rusia că împiedică evacuările din zonele de conflict nerespectând armistiţiile convenite şi trăgând asupra unor ţinte civile.

Rusia a negat că a vizat ţinte civile de la începutul invaziei sale de pe 24 februarie şi a acuzat Ucraina pentru eşecul repetat al eforturilor de a evacua populaţia din zonele cele mai afectate de război, printre care şi portul Mariupol.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri