Coronavirus | Obama și premierul Marii Britanii s-ar putea vaccina în direct la TV

Barack Obama, fostul președinte al SUA, a declarat că se va vaccina anti-COVID-19, încercând astfel să mărească încrederea americanilor cu privire la siguranța tratamentului.

”Mă voi vaccina. Poate în direct la TV sau poate voi filma asta astfel încât oamenii să știe că am încredere în știință”, a declarat Obama, citat de CNBC.

Declarațiile lui Obama vin în contextul în care numeroși americani se declară sceptici cu privire la vaccinarea anti COVID-19, punând în pericol eforturile SUA de a ține sub control pandemia care a ucis 1,48 milioane de persoane la nivel global. Potrivit unui sondaj, americanii de culoare sunt chiar mai puțin dispuși să se vaccineze, deși sunt în general mai afectați de COVID-19.

Medicii spun ca nivelul ridicat de teamă din timpul pandemiei și îngijorările cu privire la faptul că președintele Donald Trump presează instituțiile de stat să aprobe vaccinul înainte ca acesta să fie gata a dus la răspândirea scepticismului în rândul populației.

Și în Marea Britanie premierul Boris Johnson ar putea să se vaccineze în direct la TV pentru a arăta că acesta nu prezintă riscuri.

Citeste si:
Coronavirus 20 ianuarie | Județele cu cele mai multe cazuri de...
Coronavirus 20 ianuarie |...

”Nu cred că este ceva ce ar exclude”, a declarat secretarul britanic de presă Allegra Stratton, întrebată cu privire la această situație.

Marea Britanie a aprobat deja vaccinul Pfizer și va începe de săptămâna viitoare campania de vaccinare.

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri