Barack Obama, fostul președinte al SUA, a declarat că se va vaccina anti-COVID-19, încercând astfel să mărească încrederea americanilor cu privire la siguranța tratamentului.

”Mă voi vaccina. Poate în direct la TV sau poate voi filma asta astfel încât oamenii să știe că am încredere în știință”, a declarat Obama, citat de CNBC.

Declarațiile lui Obama vin în contextul în care numeroși americani se declară sceptici cu privire la vaccinarea anti COVID-19, punând în pericol eforturile SUA de a ține sub control pandemia care a ucis 1,48 milioane de persoane la nivel global. Potrivit unui sondaj, americanii de culoare sunt chiar mai puțin dispuși să se vaccineze, deși sunt în general mai afectați de COVID-19.

Medicii spun ca nivelul ridicat de teamă din timpul pandemiei și îngijorările cu privire la faptul că președintele Donald Trump presează instituțiile de stat să aprobe vaccinul înainte ca acesta să fie gata a dus la răspândirea scepticismului în rândul populației.

Și în Marea Britanie premierul Boris Johnson ar putea să se vaccineze în direct la TV pentru a arăta că acesta nu prezintă riscuri.

”Nu cred că este ceva ce ar exclude”, a declarat secretarul britanic de presă Allegra Stratton, întrebată cu privire la această situație.

Marea Britanie a aprobat deja vaccinul Pfizer și va începe de săptămâna viitoare campania de vaccinare.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri