Jack Ma, cofondatorul retailerului online Alibaba nu a mai fost văzut în public de săptămâni, timp în care acesta se află sub controlul guvernului chinez. Absența sa a dus la mai mult speculații care susțin că miliardarul chinez ar fi dispărut, scrie Business Insider.

Conform celor mai recente informații, Ma era programat să apară în ultimul episod din propriului său show de talente, Africa's Business Heroes, dar a fost înlocuit de un alt director al Alibaba.

Gigantul chinez de comerț electronic a declarat pentru Financial Times că Jack Ma nu a putut să apară în emisiune din cauză că filmarea episodului respectiv s-a suprapus cu un alt eveniment la care miliardarul trebuia să ajungă.

Locația în care se afla ultima dată Jack Ma a fost pusă sub semnul întrebării într-un moment în care companiile sale - Alibaba și Ant Group au fost tot mai supuse controlului în China. Alibaba și Ant Group, fondate și îndrumate de Ma, se confruntă în prezent cu o anchetă antitrust pentru presupuse practici monopoliste. Tot atunci a criticat sistemul financiar de stat al Chinei și a pledat pentru reforme, potrivit The Independent.

Retail jobs

Aceeași publicație estimează că omul de afaceri nu a mai fost văzut în public de cel puțin două luni. Ultima postare a acestuia a fost pe Twitter a fost pe 10 octombrie 2020.

Autoritățile de reglementare din China au obligat grupului Ant să refacă părți din afacerile sale și să revină la „originea plăților”. Rapoartele indică, de asemenea, că Alibaba a fost avertizată anterior de autoritățile de reglementare pentru practica sa în care „comercianții sunt obligați să semneze pactele exclusive de cooperare care să le împiedice oferind produse pe platforme rivale”.

Totodată, la începutul lunii noiembrie 2020, listarea Alibaba și Ant Group a fost suspendată de Bursa de Valori din Shanghai. Listarea- care ar fi fost considerată cea mai mare ofertă publică inițială (IPO), ar fi fost oprită cu mai puțin de 48 de ore înainte, chiar de însuși președintele Xi Jinping, potrivit The Wall Street Journal.

Citeste si:
A fost identificată originea asteroidului care a dus la dispariţia...
Cercetătorii au identificat...

Citește și: Jack Ma, Alibaba: Munca peste program, „o mare binecuvântare”

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri