Autorităţile ungare restricţionează relatările media despre campania de vaccinare în desfăşurare împotriva coronavirusului, se arată într-un memorandum.

Numai holdingul media de stat MTVA poate face filmări şi fotografii în spitale şi în cabinetele medicale unde au loc vaccinările, conform unei circulare interne a spitalelor, ale cărei detalii au fost prezentate pe Facebook de Krisztina Baranyi, politician de opoziţie şi primar independent al unui district al capitalei Budapesta.

În documentul respectiv, autorităţile susţin că un acces deschis al media ar perturba procesul de vaccinare. Restul jurnaliştilor pot obţine gratuit filmările şi fotografiile făcute de holdingul media de stat, scrie Agerpres citând DPA.

Portalul de ştiri index.hu, apropiat de guvern, a relatat că, duminică, un jurnalist din oraşul Nagykanizsa nu a fost lăsat să i se facă o fotografie în timp ce este vaccinat, din cauza noilor reglementări.

Guvernul conservator al premierului Viktor Orban a fost deseori criticat la nivel internaţional în ultimii ani pentru politicile tot mai restrictive faţă de media.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri