Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat vineri din viaţă, la vârsta de 99 de ani. Știrea a făcut înconjurul Planetei, iar sute de lideri politici au transmis mesaje de condoleanțe familiei regale.

Presa din regat transmite că, cel mai probabil, Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, va fi înmormântat sâmbăta viitoare, iar până atunci Regatul Unit al Marii Britanii se va afla în doliu național.

Potrivit sursei citate, sicriul cu trupul prințului consort va fi mutat astăzi sau mâine în capela Saint George de la castelul Windsor. În urmă cu o seară, regina Elisabeta a II-a și membrii seniori ai familiei regale au pus la punct detaliile necesare, iar o decizie finală urmează să fie anunțată astăzi, scrie Digi24.

Acces limitat la înmormântarea Prințului Philip

Este posibil ca, din cauza contextului pandemic să fie permis accesul pentru un număr limitat de persoane la înmormântarea prințului Philip. Se pare că nu vor fi funeralii de stat, iar trupul lui Philip nu va fi depus pentru ca publicul să-și ia rămas bun. Ceremonia va fi însoțită de o procesiune militară.

Anterior, Societatea regală College of Arms, gardian al protocolului a anunțat nu vor fi funeralii de stat. În conformitate cu dorinţele prinţului Philip, ceremonia va avea loc la capela St. George de la Castelul Windsor. Din cauza pandemiei, publicul va fi rugat să nu meargă în zona înconjurătoare. Drapelele au fost coborâte în bernă şi chipul zâmbitor al prinţului Philip este afişat pe celebrul ecran gigant al Piccadilly Circus din Londra, în locul obişnuitelor reclame.

Evenimentele publice guvernamentale sunt anulate, inclusiv ieşirea la pub a premierului Boris Johnson care era programată să marcheze redeschiderea teraselor luni, după mai bine de trei luni de lockdown. Partidele politice au decis să suspende campania în vederea alegerilor locale din 6 mai.

Britanicii depun flori la porţile Palatului Buckingham din Londra, în pofida apelului de a nu se aduna în masă din cauza crizei sanitare.

În mesaje preînregistrate şi difuzate vineri ca parte a unui program special la BBC, copiii prinţului i-au adus un omagiu tatălui lor. "Dacă ai spune ceva ambiguu, el ţi-ar spune: hotărăşte-te", a punctat fiul său cel mare Charles, moştenitorul coroanei, scrie Agerpres.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri