În contextul unui noi val al pandemiei care a lovit ptuernic Europa și care a nevesitat impunerea unor restricții mai dure, mai mulți mulți oameni au ieșit în stradă, nemulțumiți de restricțiile impuse de țara lor pentru a stopa coronavirusul.

Proteste anti-COVID în Germania

Sute de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Germania ca parte a aşa-numitei mişcări Zero Covid, cerând reguli mai stricte pentru a reduce pandemia noului coronavirus.

În Bremen şi Hanovra au protestat peste 200 de cetăţeni, în timp ce în jur de 50 de persoane au manifestat la Goettingen, în jur de 20 la Berlin şi aproximativ 70 la Dusseldorf, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei germane.

Demonstraţii erau planificate în aproximativ 30 de oraşe din Germania şi Austria.

Finlanda

Douăzeci de persoane au fost arestate la o manifestaţie organizată la Helsinki în semn de protest faţă de măsurile adoptate de guvernul finlandez pentru a combate pandemia de COVID-19, scrie Agerpres citând AFP.

Organizarea demonstraţiei, care a adunat până în 300 de persoane în centrul capitalei, nu a fost anunţată, autorităţile hotărând rapid să disperseze protestatarii. Întâlnirile publice cu o participare ce depăşeşte şase persoane sunt interzise la Helsinki din cauza pandemiei.

În pofida acestei restricţii, manifestanţii au format o procesiune şi au început un marş spre Piaţa Kauppatori, unde parada s-a încheiat la mijlocul după-amiezii. Un total de 20 de persoane au fost arestate pentru refuzul respectării ordinelor autorităţilor şi vor fi amendate.

Nu a fost înregistrat niciun incident major în timpul demonstraţiei.

Finlanda, o ţară cu 5.5 milioane de locuitori, are unul din cele mai bune bilanţuri în combaterea Covid-19 din Europa. Însă la jumătatea lunii februarie rata incidenţei cazurilor, mult timp printre cele mai scăzute din Europa, a crescut, determinând guvernul să introducă noi restricţii, cum ar fi închiderea restaurantelor şi prezentarea unui plan de lockdown local, retras ulterior după rezerve cu privire la legalitatea sa.

Proteste anti-COVID în Danemarca

În Danemarca, sute de oameni s-au adunat în centrul capitalei Copenhaga sâmbătă seara pentru a protesta împotriva măsurilor anti-COVID-19 impuse de autorităţi.

Protestatarii au mărşăluit "relativ paşnic" pe străzi, potrivit autorităţilor, îndreptându-se spre sediul primăriei, unde au ajuns la mijlocul serii, şi a continuat până noaptea târziu.

Demonstraţia a fost organizată de gruparea 'Men in Black' (Oameni în negru).

Manifestanţii sunt în special deranjaţi de 'paşaportul corona'. Inaugurat marţi, acesta face posibilă certificarea faptului că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, că a fost testată negativ în ultimele 72 de ore sau că s-a recuperat recent după infectarea cu noul coronavirus.

Danemarca se află în izolare parţială de la sfârşitul lunii decembrie. Chiar dacă mai multe măsuri au fost ridicate începând din februarie, redeschiderea aproape generală este prevăzută doar după data de 21 mai, când este estimată să se încheie vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani.

Proteste anti-COVID în Norvegia

În Norvegia, unde guvernul a înăsprit măsurile înaintea Paştelui catolic, confruntat cu o creştere a numărului de infectări cu varianta britanică a virusului, protestatarii, în număr de 200, au manifestat sâmbătă în centrul capitalei Oslo şi au ars măşti. Nu au fost raportate incidente.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri