Maiorul Dincă Adrian, reprezentantul Jandarmeriei Române, a fost ales preşedinte şi va conduce Comitetul pentru siguranţă şi securitate al Convenţiei Consiliului Europei, pentru o perioadă de doi ani.

Acest comitet propune legislaţia, verifică aplicarea ei şi coordonează acţiunile celor 47 de state membre ale Consiliului Europei în ceea ce priveşte combaterea discriminării, rasismului, violenţei, promovarea echităţii şi fairplay-ului cu prilejul partidelor de fotbal şi a altor evenimente sportive.

În calitate de preşedinte al acestui for european, reprezentantul Jandarmeriei Române va conduce activitatea comitetului, urmând să prezideze reuniunile acestuia şi să reprezinte instituţia în relaţiile cu partenerii externi, anunță Agerpres.

Amintim faptul că, din anul 2015 şi până în prezent, maiorul Dincă Adrian deţine şi funcţia de vicepreşedinte al European Think-Tank, un grup de lucru european al experţilor în domeniul asigurării ordinii publice la evenimente sportive.

Citește și: Opt polițiști au fost reținuți pentru că au torturat doi tineri din București

Delegaţia României în cadrul Comitetului are în componenţă şi reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului şi ai Federaţiei Române de Fotbal, instituţii alături de care Jandarmeria Română îşi desfăşoară activitatea şi are strânse colaborări.

Consiliul Europei este entitatea care a emis Convenţia Consiliului Europei referitoare la o abordare integrată a siguranţei, securităţii şi serviciilor la partidele de fotbal şi alte evenimente sportive (T-S4), care a fost deschisă pentru semnături la data de 3 iulie 2016. România a semnat Convenţia la data de 29.11.2016 şi a ratificat-o în anul 2018, mai consemnează sursa citată.

Comitetului pentru siguranţă şi securitate al Convenţiei Consiliului Europei este forul responsabil pentru monitorizarea aplicării tratatului menţionat şi pentru interpretarea prevederilor acestuia.

Sursa foto: Facebook/ Jandarmeria Romana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri