Americanii încep să primească bani de la stat pentru a se vaccina

Statul american West Virginia va corda titluri de stat în valoare de 100 de dolari fiecărei persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani care se vaccinează împotriva COVID-19, a anunțat guvernatorul Jim Justice, citat de New York Times.

Aproximativ 380.000 de locuitori ai West Virginia se încadrează în grupul de vârstă menționat, o bună parte din ei fiind deja vaccinați cu cel puțin o doză a serului, însă Justice vrea să îi convingă cât mai repede și pe cei rămași să facă acest lucru: ”(Populația tânără) nu se vaccinează atât de repede pe cât am vrea”, a declarat el.

Banii vor fi acordați și retroactiv, adică și locuitorilor care s-au vaccinat înainte ca măsura să intre în vigoare.

West Virginia se află pe locul 16 în SUA în topul statelor cu cel mai mare număr de noi cazuri COVID-19 raportat la totalul populației și pe locul 12 la capitolul spitalizări.

Guvernatorului statului spune că virusul trebuie oprit cât mai repede posibil, iar dacă acest lucru va avea loc ”măștile dispar, spitalizările dispar, iar numărul morților devine minim”.

Citeste si:
Donald Trump spune că scrie „cartea cărților”: „Scriu ca nebunul”
Donald Trump spune că scrie...

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri