În condițiile în care a fost exclusă din programul Stației Spațiale Internaționale (ISS), China și-a făcut planuri de a-și construi propria stație orbitală, iar acum tocmai ce a lansat primul modul care va face parte din structura viitorului său laborator spațial.

Prima misiune a avut obiectivul de a duce în orbită modulul Tianhe, care include câteva spații în care vor fi acomodați astronauții, un prim pas către lansarea operațională a stației spațiale, care este programată pentru 2022, potrivit BBC.

Planurile chinezilor în ceea ce privește cursa spațială au devenit tot mai ambițioase, deși primii pași în explorarea spațială au fost făcuți la începutul anilor 2000, când au trimis primul echipaj uman în orbită, mai exact în 2003, devenind a trei țară, după Rusia și SUA, care reușește să trimită un echipaj uman în spațiu.

Nu este prima stație spațială la care China lucrează, operând, anterior, alte două stații orbitale, Tiangong-1 și Tiangong-2, care au avut un rol de teste, fiind formate din module simple, și care permiteau șederi de scurtă durată pentru astronauți.

Retail jobs

Noua stația la care China lucrează va avea în componența sa mai multe module și va fi operațională pentru cel puțin 10 ani. În total, chinezii vor fi nevoiți să ducă în spații circa 66 de tone de echipamente pentru a construi această stație spațială.

În total, vor fi 10 lansări pentru a duce tot echipamentul în spațiu. În forma sa finală, stația va avea 16,6 metri lungime și 4,2 metri lățime, urmând să orbiteze în jurul Pământului la o altitudine între 340 și 450 km.

Noua stația spațială chineză ar putea rămâne singură operațională după 2024, când este programată retragerea totală a misiunilor de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) operată în prezent de americani, ruși, canadieni, japonezi și de țările europene membre ale Agenției Spațiale Europene (ESA).

Citeste si:
NASA va desființa Stația Spațială Internațională prin prăbușirea în...
NASA va desființa Stația...

Planurile chinezilor legate de explorarea spațială nu se limitează doar la construirea acestei stații. Aceștia au în plan dezvoltarea unei baze lunare, în colaborare cu Rusia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri