Arabia Saudită le va permite cetăţenilor săi "imunizaţi" împotriva COVID-19 să călătorească în străinătate începând cu 17 mai, a anunţat Ministerul de Interne, după mai bine de un an de la introducerea acestor restricţii.

Potrivit ministerului, cetăţenii vor fi consideraţi "imunizaţi" dacă au fost complet vaccinaţi, dacă au primit una dintre doze cu cel puţin 14 zile înainte de călătorie ori dacă s-au recuperat în urma bolii în ultimele şase luni, scrie Agerpres.

Cetăţenii saudiţii în vârstă de până la 18 ani, care nu au acces la vaccinuri, vor avea voie şi ei să călătorească din 17 mai dacă prezintă o asigurare aprobată de banca centrală, potrivit comunicatului ministerului publicat de agenţia saudită de presă.

Regatul îşi va redeschide, de asemenea, frontierele terestre, maritime şi aeriene, a făcut cunoscut ministerul.

Această relaxare a restricţiilor este menită să-i încurajeze pe saudiţi să se vaccineze. Ministerul Sănătăţii a raportat că a administrat peste nouă milioane de doze de vaccinuri în ţara cu o populaţie de peste 34 de milioane de locuitori.

De la începutul pandemiei, regatul a înregistrat oficial peste 419.000 de cazuri de coronavirus, dintre care circa 7.000 de decese.

Arabia Saudită a permis numai persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 să efectueze umrah, micul pelerinaj la Mecca, în cursul lunii musulmane de Ramadan, care a început pe 13 aprilie.

Nu este clar dacă această decizie va fi prelungită pentru hajj, marele pelerinaj care are loc mai târziu în timpul anului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri