Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a decretat miercuri stare de urgenţă în oraşul Lod din centrul Israelului unde în ultimele ore, conform poliţiei, au avut loc revolte ale minorităţii arabe,

Într-un comunicat, premierul Netanyahu a declarat că a dat undă verde pentru declararea stării de urgenţă în Lod, în timp ce poliţia a informat despre 'revolte' ale minorităţii arabe locale după moartea violentă, marţi, a unui arab israelian.

Potrivit unui fotograf al AFP, prim-ministrul Israelului s-a deplasat la Lod în noaptea de marţi spre miercuri pentru a face apel la calm, în timp ce în acest oraş situat în apropierea aeroportul internaţional Ben Gurion se instala un dispozitiv puternic de securitate, scrie Agerpres.

Luni seara târziu, Lod, un oraş cu o populaţie mixtă de 77.000 de locuitori, 47.000 de evrei şi 23.000 de arabi, situat în suburbiile Tel Avivului, a fost scena unor ciocniri violente, în urma cărora un arab israelian a fost ucis de un evreu.

Marţi seară, în timp ce manifestaţiile s-au înmulţit în Ierusalimul de Est, în Cisiordania, dar şi în oraşele arabe din Israel, situaţia a degenerat la Lod, potrivit informaţiilor furnizate de poliţie.

"Revolte de amploare au izbucnit din partea unor rezidenţi arabi, punând în pericol locuitorii", se arată într-un comunicat al poliţiei."Au fost incendiate vehicule şi avariate bunuri".

Pentru a veni în sprijinul poliţiei locale, guvernul a desfăşurat în Lod unităţi ale poliţiei de frontieră cu sediul în Cisiordania ocupată.

Potrivit presei israeliene, trei sinagogi şi mai multe magazine din Lod au fost incendiate.

Scene de violenţă au avut loc şi în alte localităţi unde locuiesc arabi israelieni, precum Akko (Acre),Wadi Ara sau Jisr A-Zarqa în apropiere de Haifa, unde au fost arestate opt persoane, potrivit poliţiei.

Demonstraţiile, escaladarea şi ciocnirile din oraşele arabe israeliene au început în urma ciocnirilor din ultimele zile de pe Esplanada Moscheilor în Ierusalimul de Est.

Peste 700 de palestinieni au fost răniţi începând de vineri în confruntările cu poliţia israeliană în Ierusalimul de Est.

În semn de 'solidaritate' cu palestinienii din Ierusalimul de Est, mişcarea islamistă Hamas din Fâşia Gaza a lansat începând de luni peste 500 de rachete către Israel, ucigând trei persoane.

La rândul lor, forţele aeriene israeliene au bombardat Fâşia Gaza, ucigând cel puţin 32 de palestinieni, printre care mai mulţi copii.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri