Lego, unul dintre cei mai importanţi și renumiți producători de jucării din lume a anunțat că va lansa o serie de jucării în culorile curcubeului, inspirat de drapelul clasic de acest tip al comunității LGBTQ+, un simbol al solidarității.

„Toată lumea este minunată” este setul va apărea pe piață în data de 1 iunie, în prima zi a Pride Month și va fi compus din 346 piese conține 11 figuri, fiecare cu o culoare curcubeu atribuită.

„Am vrut să creez un model care simbolizează incluzivitatea și sărbătorește pe toată lumea, indiferent de modul în care se identifică sau pe cine iubește”, a declarat designerul acestui set de jucării, Matthew Ashton, potrivit CNN.

Urmărește mai jos un interviu complet cu Matthew Ashton, designerul care a creat setul Lego inspirat de drapelul clasic de acest tip al comunității LGBTQ+.

Compania Lego are clienți de toate vârstele, dar seturile sale sunt jucării iubite din copilărie în multe gospodării.

Citeste si:
Block19, pistolul care a creat isterie în SUA! Lego a reacționat...
Block19, pistolul care a...

„Având aceste jucării incluzive LGBT creează un spațiu pentru familii pentru a le informa copiilor LGBT că sunt iubiți și acceptați. Să crești într-o lume care adesea îți spune că este ceva `în neregulă` cu tine poate duce la o persoană care dezvoltă un profund sentiment de rușine - ceva ce știm că poate avea un impact de lungă durată atât asupra sănătății mentale, cât și a celor fizice”, a declarat pentru sursa citată Joe Nellist, de la Fundația LGBT din Marea Britanie.

Ashton a spus că setul a fost, de asemenea, o sărbătoare a comunității LGBTQ din Lego și printre fanii adulți ai companiei.

Sursa foto: Facebook/ Lego

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri