Cel mai mare producător mondial de alimente, grupul elveţian Nestle, recunoaşte într-un document intern că peste 60% din băuturile şi produsele sale alimentare nu îndeplinesc "definiţia standard a produselor sănătoase" şi de asemenea că "unele din categoriile şi produsele noastre nu vor fi niciodată sănătoase", informează Financial Times, citat de Agerpres.

Cotidianul citat susţine că a consultat o prezentare care a circulat între directorii Nestle la începutul anului, conform căreia doar 37% dintre băuturile şi produsele alimentare de tip mainstream ale grupului, excluzând produse de tip hrană pentru animale şi produse specializate pe nutriţie, au obţinut un rating de 3,5 stele conform noului sistem de clasificare a alimentelor sănătoase.

Acest sistem clasifică alimentele pe o scară de până la cinci stele şi este utilizat de grupurile internaţionale precum Access to Nutrition Foundation.

Nestle, compania care produce napolitanele KitKats, supele Maggi şi cafeaua Nescafe, descrie pragul de 3,5 stele drept "definiţia standard a produselor sănătoase".

Însă în portofoliul general de băuturi şi produse alimentare al grupului elveţian aproximativ 70% din produsele alimentare ale Nestle nu îndeplinesc standardul, alături de 96% din băuturi şi 99% dintre dulciurile şi mărcile de îngheţată Nestle.

"Am reuşit să ne îmbunătăţim în mod semnificativ produsele...dar portofoliul nostru nu îndeplineşte în continuare definiţiile externe ale sănătăţii într-un mediu în care presiunile de reglementare şi solicitările consumatorilor cresc exploziv", se arată în prezentarea consultată de Financial Times.

Directorul general de la Nestle, Mark Schneider, a recunoscut dorinţa consumatorilor pentru o dietă sănătoasă dar cu toate acestea a respins acuzaţiile că alimentele procesate vândute de Nestle şi alte multinaţionale tind să fie nesănătoase.

Cu toate acestea, în prezentarea menţionată de Financial Times, un produs precum băutură cu gust de portocale San Pellegrino obţine un rating 'E', cel mai slab calificativ potrivit unui sistem diferit de notare, denumit Nutri-Score, cu 7,1 grame de zahăr la 100 de mililitri. De asemenea, produsul Nesquik cu aromă de căpşuni care este vândut în SUA are 14 grame de zahăr la o singură porţie, alături de mici cantităţi de colorant şi arome, deşi este descris drept "micul dejun perfect pentru copii".

În replică, Nestle susţine că "lucrează la un proiect valabil la nivelul întregii companii pentru a-şi revizui strategia în domeniul nutriţiei şi sănătăţii. Analizăm întregul nostru portofoliu pentru a ne asigura că produsele noastre ajută la îndeplinirea nevoilor nutriţionale ale oamenilor".

Nestle, cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, este prezentă în 189 de ţări din întreaga lume. Nestle oferă un portofoliu larg de produse şi servicii pentru oameni şi animale de companie, pentru tot parcursul vieţii. Cele peste 2000 de branduri ale Nestle includ nume emblematice precum Nescafe, Nespresso, Maggi şi Nido.

Sursa foto: fambrashalal.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri