O altă săptămână roșie pentru Bitcoin ar putea fi declanșatorul pentru pierderi importante din valoarea acesteia, potrivit analiștilor focusați pe tranzacțiile cu criptomonede, scrie Bloomberg.com

Continuarea trendului descendent al celei mai mari criptomonede ar putea-o duce la prețul de 20.000 de dolari, ceea ce ar însemna pierderi de 40%, potrivit companiilor de consultanță în tranzacționare Oanda Corp, Evercore ISI și Tallbacken Capital Advisors LLC. Bitcoin a scăzut în jur de 8% în ultimele 7 zile și se tranzacționează, la momentul publicării acestei știri, pentru 34.300 de dolari pe unitate.

Citește și Finanțele americane în lupta cu criptomonedele: restricții noi pe aceste piețe

Criptomoneda „se apropie periculos de nivelul de 30.000 de dolari” în timp ce temerile privind impunerea de reglementări pe această piață în SUA sunt în creștere. Iar „trecerea sub pragul de 30.000 de dolari ar putea genera un stimul enorm pentru vânzare”, a explicat Edward Moya, senior market analyst la Oanda Corp.

Bitcoin a scăzut puternic către zona de 30.000 de la momentul din aprilie 2021 –când atinsese un record al prețului de cumpărare de circa 63.000 de dolari – între altele din cauza atacurilor pe care Elon Musk le-a îndreptat împotriva criptomonedei. Miliardarul a adus acuzații privind energia de care este nevoie pentru minarea criptomonedei, precum și asupra reglementărilor drastice impuse de Guvernul Chinei pentru folosirea Bitcoin.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri