Măsuri restrictive noi vor fi introduse pentru pieţele şi tranzacţiile cu criptomonede de către Departamentul pentru Trezorerie american, ai cărui oficiali au comunicat se va impune ca orice transfer în valoare de cel puţin 10.000 de dolari să fie raportat la autoritatea fiscală - Internal Revenue Service (IRS).

În contextul noului regim de raportare a conturilor financiare, vor fi acoperite criptomonedele şi conturile de schimb pentru activele cripto şi conturile de servicii de plată care acceptă criptomonede. Mai mult, la fel ca în cazul tranzacţiilor în numerar, companiile care primesc active cripto cu o valoare de piaţă mai mare de 10.000 de dolari trebuie să le raporteze.

Citește și Bitcoin se prăbușește după cel mai recent anunț făcut de China

Facilitează evaziunea fiscală și alte activități ilegale

„Criptomonedele pun deja probleme semnificative de detectare, facilitând activităţii ilegale în general, inclusiv evaziunea fiscală", a afirmat Trezoreria într-un comunicat citat de CNBC. Acesta este motivul pentru care propunerea preşedintelui SUA include resurse suplimentare pentru IRS, pentru a răspunde creşterii activelor cripto”, au mai precizat ofiialii Trezoreriei.

Citește și Prăbușirea Bitcoin s-a oprit după ce Elon Musk a declarat că nu a vândut stocurile de criptomonedă

Creșterea Bitcoin, afectată de acest anunț

Preţul bitcoin şi-a modificat evoluţia la scurt timp după anunţul Trezoreriei, fiind în urcare cu numai 1,6%, anterior creșterea fiind de peste 9% potrivit Coin Metrics. Iar în acest moment, Bitcoin se tranzacționează pentru prețul de 40.209 dolari, cu o scădere de 20% raportată la ultimele 7 zile, și cu o creștere de 1,48% în ultimele 24 de ore, conform cifrelor puse la dispoziție de coinmarketcap.com.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri