Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, nu este un fan al sintagmei „echilibru viață personală-muncă”. Acesta declara în trecut că angajații companiei nu ar trebui să vadă munca și viața ca pe un act de echilibrare. În schimb, Bezos a spus că este mai productiv să le privim ca pe două părți integrate, scrie Business Insider.

Bezos a spus că angajații ar trebui să înceteze să încerce să găsească „echilibru” între viața lor profesională și personală, deoarece acest lucru implică un compromis strict între cele două. În schimb, Bezos prevede o relație mai holistică între muncă și viața în afara biroului.

„De fapt este un cerc. Nu există un echilibru între muncă și viața personală. Acest lucru încerc să-l învăț pe angajații tineri și, în același timp, pe directorii de la Amazon. Sunt întrebat tot timpul despre echilibrul dintre viața profesională și personală. Părerea mea este că aceasta este o frază care implică un compromis strict”, spunea Jeff Bezos.

Omul de afaceri a spus că nu și-a divizat cariera și viața personală. În momentul în care este fericit acasă, intră în birou cu o energie extraordinară sau viceversa.

Miliardarul fondator Amazon va trebui să se adapteze la un nou tip de flux de lucru începând de luni, de când a renunțat la rolul său de CEO al companiei Amazon. El este înlocuit de Andy Jassy și intenționează să-și direcționeze atenția către alte eforturi, cum ar fi călătoria sa dus-întors de 11 minute către spațiu, care va avea loc pe 20 iulie.

Din punct de vedere istoric, cel mai bogat om din lume a adoptat o abordare netradițională la locul de muncă: a spus că și-a făcut timp pentru micul dejun în fiecare dimineață cu familia, nu a pus alarma înainte de culcare, programează surprinzător de puține întâlniri și a pus deoparte câteva minute în fiecare zi să-și spele singur vasele.

Sursa foto: Instagram/Jeff Bezos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri